Črna kumina
Črna kumina izvira iz Indije in je pravi naravni vir zdravja, saj velja za eno najbolj zdravilnih rastlin. Vsebuje veliko vitaminov (med drugim: vitamin A,… Preberi več »Črna kumina
Črna kumina izvira iz Indije in je pravi naravni vir zdravja, saj velja za eno najbolj zdravilnih rastlin. Vsebuje veliko vitaminov (med drugim: vitamin A,… Preberi več »Črna kumina
Spoznajmo rastlino, ki prihaja iz Indije in Kitajske in, ki v sebi skriva izjemno moč. Ingver Ingver, Zingiber officinale, uporabljamo kot začimbo in kot zelišče.… Preberi več »Ingver
Lipa je zelo cenjena v domači zeliščni lekarni. Mnogi lipi rečejo kar junijska kraljica, saj nas takrat razveseljuje s svojimi cvetočimi krošnjami. Lipa – Tilia… Preberi več »Lipa
Le kdo ne pozna leske? Lesko cenimo predvsem zaradi njenih plodov, lešnikov. A leska zdravilne učinkovine skriva tudi v listju in lubju. Spoznajmo lesko in… Preberi več »Zdravilna leska
Lapuh je ena prvih pomladnih cvetlic, ki nas očara in razveseli s svojimi rumenimi cvetovi, ki kar kličejo po soncu, prebujanju narave in lepših, toplejših… Preberi več »Lapuh
Navadni lan, Linum usitatissimum, je kultivirana in zelo uporabna rastlina. Naši predniki so iz lana pridelovali platno in prav zaradi platna se je lan včasih tudi… Preberi več »Navadni lan – Linum usitatissimum
Kutino večina ljudi pozna kot sadje iz katerega vkuhavamo marmelade in kuhamo kompot, a kutina je pravzaprav veliko več kot le sadje. O njej in… Preberi več »Kutina, več kot le sadje
Kumina je vsem dobro poznana začimba, ki je v kuhinji nepogrešljiva, saj prijetno začini marsikatero jed, a je tudi zdravilna, saj velja za ljudsko zdravilo… Preberi več »Kumina
Krompir, ki je v Evropo prišel iz Amerike, spada med nepogrešljiva živila vsakdanje rabe, saj je v kulinariki prisoten na najrazličnejše načine. A krompir ni… Preberi več »Krompir – živilo z zdravilnimi lastnostmi
Čeprav divjega kostanja v prehrambene namene ne nabiramo, se vseeno odpravite v gozd in ga naberite, saj je zelo zdravilen in velja za enega izmed… Preberi več »Divji kostanj