Napitek iz 2 sestavin za boljšo prebavo

  Napitek iz 2 sestavin za boljšo prebavo 1
  Deli naprej

  Se počutite napihnjeni in vas mučijo vetrovi? Prebava pa je slaba in počasna? Bi morda poleg tega, da si uredite presnovo, radi izgubili tudi kakšen kilogram ali dva? Ali pa je za vami enostavno nekaj kulinarično pestrih in (pre)obilnih dni oziroma tednov? Potem je napitek za boljšo prebavo iz zgolj 2 sestavin kot nalašč za vas.

  Ta povsem enostaven napitek bo pospešil delovanje črevesja, odpravil napihnjenost in poskrbel za kilogram ali dva manj. Tudi vaše splošno počutje se bo izboljšalo, imeli boste več energije in elana.

  2 sestavini za boljšo prebavo

  Dve vsem dobro poznani sestavini, jogurt in cimet, bosta poskrbela za zgoraj omenjene težave.

  Jogurt je odličen odgovor, ko gre za našo prebavo. Jogurti vsebuje dobre bakterije, probiotike, ki so nepogrešljivi na našo prebavo in pomagajo ustvarjati zdravo črevesno floro. Zato jogurt, če ga še niste, le vključite v vašo prehrano.
  Četudi je narejen iz mleka, je jogurt veliko lažje prebavljiv kot mleko. Dokazano boljša prebavo in hkrati pomaga za močnejši imunski sistem. Pazite le, da uživate naraven jogurt, brez dodatkov in sladkorja. Povsem enostavno si lahko jogurt pripravite sami v udobju svojega doma. Nobenih posebnih aparatov in pripomočkov ne potrebujete. V kolikor ste se morda navadnega jogurta že nekoliko naveličali, ga lahko zamenjate tudi s kefirjem.

  Tudi cimet in dobra prebava gresta z roko v roki. Dokazano je, da vsakodnevno uživanje cimeta izboljša presnovo in celo varuje prebavila. Uživanje cimeta zmanjšuje temperaturo v želodcu in  spodbuja nastajanje želodčnih sokov in tako še dodatno pospešuje prebavo. Hkrati pa pomaga odpraviti napihnjenost in vetrove. Cimet pomaga tudi, ko nas mučijo slabost, bruhanje in driska. Ob redni uporabi, pri čemer zadostuje že ščep na dan, pomaga tudi pri zatiranju zajedavcev in patogenih mikroorganizmov v črevesju. Več o cimetu si lahko preberete tukaj.

  Napitek za boljšo prebavo

  In, ko jogurt in cimet združimo, dobimo okusen napitek za boljšo prebavo.

  Potrebujemo:

  • 2 dl navadnega jogurta,
  • pol čajne žličke mletega cimeta.

  Uživanje

  Vsako jutro na tešče si pripravite napitek tako, da skupaj zmešate navadni jogurt in mleti cimet. Če želite, lahko dodate še žlico ali dve chia semen, ki so prav tako blagodejna do prebave, hkrati pa vas bodo še nasitila.

  Seveda pa noben napitek ni čudežen in vsega dela ne bo opravil sam. Pomembna je tudi redna fizična aktivnost in vadba. Zadostuje že pol ure hoje na dan, za izboljšanje splošnega počutja in prebave. Poskrbite tudi za redno in uravnoteženo prehrano.

  5/5 - (1 vote)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.