Očistite jetra na naraven način

  Očistite jetra na naraven način 1
  Deli naprej

  Jetra so pomemben organ, ki  pa je hkrati tudi zelo obremenjen. Zato je še kako pametno poskrbeti za zdrava in čista jetra. Na povsem naraven način si lahko očistite jetra s pripravo tega napitka. Poglejmo kako.

  Jetra

  Jetra imajo poleg osrednje vloge pri presnovi tudi številne druge naloge, kot je razstrupljanje zdravil. V jetrih nastaja tudi žolč.

  Jetra se sicer res da sama regenerirajo, a kljub temu gre za organ, ki je zelo obremenjen in ob prekomerni obremenjenosti jeter se to pokaže na našem splošnem telesnem počutju, videzu (npr.koža) in tudi na zdravju. Zato je zelo priporočljivo na vsake toliko časa jetrom pomagati in jih razstrupiti, saj s slabimi navadami, ko vsakodnevno v naše telo vnašamo nezdravo hrano, pijačo … še kako prispevajo k stanju jeter.

  Čiščenje jeter na naraven način

  Takšen naraven napitek za čiščenje jeter lahko zaužije vsak, kadarkoli v letu.

  Sestavine napitka za čiščenje jeter

  Za 1 osebo:

  • 3 limone
  • 1 grenivko
  • 3-5 cm korenine ingverja
  • 2 stroka česna
  • nekaj listkov sveže poprove mete
  • pol čajne žličke mlete kumine
  • 1 žlico lanenega olja
  • 2,5 dl vode

  Priprava napitka za čiščenje jeter

  V blenderju zmiksamo olupljen česen, ingver (ingverja ni potrebno lupiti) inliste poprove mete. Limone in grenivko ožamemo na ožemalcu citrusov. dobljeni sestavini dobro zmešamo med seboj in jima dodamo še vodo, mleto kumino in laneno olje. Dobro premešamo. Mešamo tako dolgo, dokler ne dobimo kompaktne zmesi – napitka.

  Priporoča se pitje zjutraj na tešče pri čemer upoštevamo, da po zaužitju napitka nekaj časa ne jemo in pijemo. V kolikor to ne gre, lahko napitek popijemo tekom dneva.

  Učinki sestavin na jetra

  Vas zanima kako na čiščenje jeter vplivajo limona, grenivka, česen, ingver, poprova meta, kumina in laneno seme? Poglejmo.

  Limone veljajo odlično krepčilo za jetra in so nepogrešljive za dobro prebavo.
  Grenivka deluje podobno kot limone in blagodejno vplivajo na jetra. Sok grenivke pozitivno vpliva tudi na zniževanje maščob v telesu, ki pa so tudi eden od glavnih vzrokov za zamaščena jetra. Ingver je pomemben pri urejanju prebave in ima prav tako blagodejne učinke na jetra, med drugim brani jetra pred vnetji. Pomaga tudi zniževati povišano raven holesterola v krvi.
  Česen je dobro poznan kot naravni antibiotik. Ker česen vsebuje žveplen spoj, ki pomaga pri odstranjevanju škodljivih kovin (npr. živo srebro), česen učinkovito pripomore k čiščenju jeter. Poprova meta regulira delovanje jeter, varuje tudi pred cirozo jeter.
  Kumina stimulira nastanek žolča.
  Laneno olje ima močan učinke na razbijanje maščobe nakopičene v jetrih.

  Nikar ne pozabite, da poleg čiščenja jeter poskrbite tudi na razstrupljanje telesa.

   

  5/5 - (1 vote)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.