Napitek za močan imunski sistem

  napitek za močan imunski sistem
  Deli naprej

  V času prehladnih obolenj je še posebej pomembno, da poskrbimo za močan imunski sistem.

  Dejavnikov, ki vplivajo na naš imunski sistem je več. Nekateri nanj delujejo pozitivno in ga pomagajo krepiti, kot je recimo zdrava, raznolika prehrana, ki vključuje sezonsko sadje in zelenjavo, zadostno gibanje, svež zrak … V našem vsakdanu pa so vse prevečkrat prisotni tudi dejavniki, ki pripomorejo k oslabljenemu imunskemu sistemu; preobremenjenost, stres, premalo počitka, …  A o tem morda kdaj drugič. Danes si poglejmo, kako lahko nudite podporo vašemu imunskemu sistemu z napitkom, pripravljenem iz le nekaj sestavin.

  Ta, za pripravo sila enostaven napitek, bo v veliko podporo vašemu telesu in bo preventivno poskrbel za močnejši imunski sistem. Prav tako pa ga lahko uživate, če ste morda že zboleli za prehladom, gripo, … saj vsebuje same koristne sestavine, ki bodo zagotovo pripomogle k hitrejšemu in lažjemu okrevanju in nato okrepile še imunski sistem.

  Pitje napitka za močan imunski sistem se priporoča v hladnejših mesecih, ko je naše telo toliko bolj dovzetno za različne viruse.

  Napitek za močan imunski sistem si pripravite vnaprej, potem pa je vaša naloga le še ta, da se vsak dan (najbolje zjutraj) spomnite nanj in ga popijete za eno šilce. Že pripravljen napitek pa hranite v hladilniku.

  Sestavine za pripravo napitka za močan imunski sistem potrebujete:

  • 10 g ingverja
  • 1-2 ščepa kurkume
  • 2 limoni
  • 2 žlici medu
  • ščep kajenskega popra
  • 2 dl vode

  Priprava napitka za močan imunski sistem:

  Limoni dobro ožamemo, ingver olupimo in na drobno nastrgamo, pripravimo si še vse ostale sestavine. V primerno veliko skodelico odmerimo: 10 g naribanega ingverja, sveže iztisnjen sok 2 limon, 1-2 bogata ščepa kurkume, 2 žlici medu, ščep kajenskega popra (ta bo še povečal delovanje kurkume, zato ga nikar ne izpustite) in prilijemo 2 sl vode. 
  Vse sestavine dobro premešamo (tako da se med popolnoma stopi), nato napitek za boljši imunski sistem prelijemo v primerno veliko stekleničko ali manjši steklen kozarec za vlaganje in jo (ga) zapremo. Napitek hranimo v hladilniku, kjer bo brez težav počakal tako dolgo dokler se ga ne porabi, kar pa je seveda odvisno tudi od tega koliko oseb ga uživa.

  Napitek za močan imunski sistem uživamo vsako jutro, pred tem dobro pretresemo stekleničko oziroma kozarec v katerem je napitek shranjen, da se usedline (koščki ingverja, kurkuma in kajenski poper) pomešajo s preostalimi sestavinami, nalijemo v šilce in popijemo.

  Velja opozoriti, da je treba biti pri uživanju kurkume previden. Na dan je ne smemo zaužiti več kot 1 čajno žličko. Prav tako večje količine kurkume niso primerne za tiste. ki so slabokrvni, diabetike in nosečnice. Ob resnih zdravstvenih težavah je potreben posvet z zdravnikom glede uživanja kurkume.

  Kaj več o pozitivnih učinkih posameznih sestavin tega napitka za močan imunski sistem, si lahko preberete na spodnjih povezavah:

  Rate this post

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.