Razstrupite svoje telo v enem samem dnevu

  Razstrupite svoje telo v enem samem dnevu 1
  Deli naprej

  Vsi se zavedamo, da premalo skrbimo za naše telo in vanj vnašamo hrano in pijačo, ki našemu telesu ne dene najbolje. Napihnjenost, slaba prebava, slabo počutje brez energije, so le nekateri izmed pokazateljev, da je naše telo obremenjeno in, da moramo nekaj spremeniti. Dovolj je že en sam dan, da razstrupimo in tako očistimo telo. Telo se se očisti vseh toksinov, spočije, regenerira. Tudi naše počutje bo kot prenovljeno, saj bomo imeli več energije in se bomo na sploh počutili bolje. Zato si, vsake toliko (priporočljivo je enkrat mesečno), le vzemite čas za svoje telo, mu prisluhnite in ga razstrupite.

  Enodnevna kura čiščenja telesa

  Čiščenje in razstrupljanje telesa v zgolj enem dnevu? Seveda, zakaj pa ne. Ne pozabite, bolje je en sam dan, kot nobeden. Tako si vsak mesec izberite en dan, ko boste telesu privoščili počitek in poskrbeli, da se bo očistilo.

  Morda se vam zdi nemogoče, da bi za en dan popolnoma spremenili svoje prehranjevalne navade, a verjemite z malce volje to ne bo nikakršen problem. In, če k volji dodate še zavedanje, da boste s tem svojemu telesu storili le dobro … Ste za? No, pa poglejmo kako poteka očiščevalna kura s katero boste svoje telo razstrupili v enem samem dnevu.

  Jedilnik za razstrupljanje telesa

  Tisti dan, ki ga boste izbrali za razstrupljanje upoštevajte spodnji jedilnik in se ga držite.

  Čas pred zajtrkom

  Preden boste sedli k zajtrku, popijte kozarec nesladkane limonade (sok polovice limone zmešajte z 1,5-2 dl vode, ki je lahko tudi mlačna, če vam tako ustreza).

  Zajtrk

  Zajtrk pojejte pol ure ali eno uro po tem, ko ste vstali (in popili limonado). Za zajtrk si pripravite sadno solato iz poljubnega sadja (jabolka, hruške, borovnice, maline, jagode, kivi … ). Poleg lahko pojeste tudi nemasten jogurt in prigriznete nekaj mandljev.

  Dopoldanska malica

  V času dopoldanske malice popijte še en kozarec nesladkane limonade (sok polovice limone zmešajte z 1,5-2 dl vode, ki je lahko tudi mlačna, če vam tako ustreza). Nato za malico pojemo 1 banano in pest bučnih semen.

  Kosilo

  Za kosilo si pripravite solato iz fižola ( stročjega ali v zrnju) ali leče. Solato začinite s prelivom iz limoninega soka in žlice oljčnega olja.

  Popoldanska malica

  Pri popoldanski malici ponovno popijte kozarec nesladkane limonade (sok polovice limone zmešajte z 1,5-2 dl vode, ki je lahko tudi mlačna, če vam tako ustreza). Pojemo solato iz kumaric, kateri lahko dodamo nekaj redkvic.

  Večerja

  Za večerjo si pripravite ribo, popečeno na žaru (brez maščob) in kot prilogo še zelenjavo (npr. brokoli, cvetačo, korenje) kuhano na pari.

  Čas pred spanjem

  Eno uro preden se boste odpravili spat, popijte kozarec nesladkane limonade (sok polovice limone zmešajte z 1,5-2 dl vode, ki je lahko tudi mlačna, če vam tako ustreza).

  Poskrbite za svoje telo in dobro počutje in razstrupite telo.

  3.8/5 - (9 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.