Pomirjevalni napitek iz pivskega kvasa in medu

  Pomirjevalni napitek iz pivskega kvasa in medu 1
  Deli naprej

  Naredite si napitek iz pivskega kvasa in medu, ki bo na vaš organizem deloval pomirjevalno in bo umiril vaše živce in napetost. Za njegovo pripravo potrebujete le tri, vsem nam dobro poznane  sestavine, ki jih najdemo v praktično vsakem gospodinjstvu.

  Kaj sploh je pivski kvas?

  Pivski kvas je kvas, ki nastane med tehnološkim procesom varjenja piva. Kupimo lahko posušenega, v obliki prahu ali tablet.

  Pozitivni učinki pivskega kvasa na organizem

  Poznavanje in uporaba pivskega kvasa sežeta daleč nazaj, v čas starih Egipčanov. Kvas je odličen vir vitaminov, med drugim vitamina B1, ki poskrbi za lepe in zdrave lase ter nohte, hkrati pa učinkuje tudi na kožo, saj jo čisti. Vsebuje pa tudi: železo, magnezij, kalcij, kalij, natrij, krom in selen.

  Kvas ščiti naš organizem pred boleznimi in pozitivno deluje na možganske celice in živčevje in pomaga ohranjati njuno vitalnost.
  Uživanje kvasa se priporoča ljudem, ki imajo revmo, sladkorno bolezen, anoreksijo in druge motnje prebave in tudi pri težavah živčnega sistema.

  Med

  Med, zlato darilo narave, ki ga proizvajajo marljive čebelice ima na naše telo mnoge pozitivne učinke. Med drugim med na nas deluje pomirjevalno in nam predstavlja odličen vir energije. Krepi organizem in velja za eliksir za dolgo življenje. Varuje pred okužbami, pomirja kašelj …

  Poznamo več vrst medu, njihov okus pa se razlikuje glede na vrsto cvetja, ki so ga čebele obiskale. Tako poznamo lipovega, smrekovega, akacijevega, gozdnega, kostanjevega, cvetličnega … Poleg sladkorja med vsebuje tudi vitamine in minerale, pa tudi beljakovine, ki jih človečki organizem potrebuje za svoje delovanje.

  Pomirjevalni napitek iz pivskega kvasa in medu

  Za pripravo tega napitka, ki vas bo pomiril in umiril vaše živce potrebujete:

  • čajno žličko pivskega kvasa,
  • čajno žličko medu ,
  • 2 dl vode.

  Priprava je povsem enostavna, naj opozorimo le na uporabo lesene ali plastične žličke, saj bi v primeru uporabe klasične (kovinske) žličke med izgubil vse svoje zdravilne lastnosti.

  V kozarec damo pivski kvas in med, dolijemo vodo, ki je lahko bodisi hladna, lahko pa malenkost topla -mlačna. Kar vam bolj ustreza. Vse sestavine dobro premešamo med seboj tako, da se med in pivski kvas povsem stopita in zmes v kozarcu postane enotna in pripravljen napitek popijemo.

  Po tem, ko boste popili ta napitek, nikar brezglavo ne odhitite obveznostim nasproti. Že pri pitju si lahko vzamete nekaj minut zase in ga popijete v miru, v vam najljubšem in sproščujočem okolju in se prepustite, naj narava in pomirjevalni napitek iz pivskega kvasa in medu opravita svoje.

  5/5 - (1 vote)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja