Ovsena limonada

    Deli naprej
    • 31
      Shares

    Tokrat si poglejmo recept za ovseno limonado, napitek, ki bo blagodejno vplival na marsikatero tegobo, pa si kar poglejmo pri čim vse si lahko pomagamo s pitjem ovsene limonade.

    Blagodejni učinki ovsa

    Oves je zelo krepilen in je tako še kako dobrodošel v prehrani ljudi, še posebej tistih, ki okrevajo in si ponovno nabirajo novih moči.  Z lahkoto bi oves poimenovali kar ”super živilo”, saj vsebuje zelo veliko koristnih snovi, ki blagodejno vplivajo na naše počutje in zdravje.

    Oves tako med drugim:

    • pomaga pri obnavljanju živčnega sistema,
    • pomaga pri zniževanju holesterola v krvi,
    • pomaga uravnavati krvni sladkor,
    • pomaga uravnavati nivo estrogena,
    • pomaga pri zdravljenju hemoroidov,
    • pomaga pri zdravljenju krčnih žil,
    • vzpodbuja delovanje ščitnice,
    • je odlično krepčilo za ženske, ki so pravkar rodile,
    • oves pomaga pri težavah z impotenco,
    • pomaga pri zdravljenju težav psihičnega izvora,
    • krepi živce in pomirja živčno napetost,
    • pomaga čistiti črevo in ga tudi razstruplja,
    • pomaga izboljšati in tudi dvigniti imunski sistem,
    • pomaga tudi pri zdravljenju rakavih obolenj …

    Ker oves vsebuje veliko beljakovin, kalcija, železa, vitaminov (predvsem vitamine skupine B in vitamin D), kalija, magnezija, velja za zelo hranilno živilo. Tako se priporoča v prehrani vseh, ko okrevajo po operacijah in najrazličnejših boleznih (tudi po gripi).

    Ovsena limonada

    Za pripravo ovsene limonade potrebujete zgolj tri sestavine, sam postopek pa je zelo preprost.

    Za pripravo ovsene limonade potrebujete:

    • 1/2 litra neoluščenega ovsa
    • 3 litri vode
    • sveže iztisnjen sok limon po okusu

    Priprava ovsene limonade

    Priprava je zelo enostavna, v merilnik tekočin odmerimo za 500 ml (1/2 litra) neoluščenega ovsa. V večjo posodo odmerimo vodo in vanjo stresemo neoluščen oves. Pustimo namočeno 8-12 ur. Namaka naj se na sobni temperaturi. Po 12 urah tekočino precedimo skozi cedilo, še bolje pa, če precedimo skozi gazo. V dobljeno vodo iztisnemo še poljubno količino sveže iztisnjenega limoninega soka (po okusu). Tako! Ovsena limonada je pripravljena. Tako pri pripravljeno ovseno limonado lahko hranimo v hladilniku. Tako shranjena bo zdržala nekje dva do tri dni. Če bi jo pustili na sobni temperaturi, bi ovsena limonada zavrela. Popijemo nekje 2 do največ 3 kozarce ovsene limonade na dan.

    Čaj iz neoluščenega ovsa

    Iz neoluščenega ovsa pa si lahko pripravite tudi čaj, ki bo deloval krepčilno.

    Potrebujete:

    • 250 ml neoluščenega ovsa
    • 1 liter vode

    Priprava:

    Oves nekajkrat v cedilu speremo pod tekočo vodo, nato ga skuhamo v litru vode. Kuhamo tako dolgo, da je oves kuhan nekje do polovice in nato odstavimo in pustimo še nekaj minut, da malo postoji, nato precedimo in dodamo še med po okusu. Ohlajeno tekočino pijemo kot čaj.

    Ovsena limonada
    4.9 (98.57%) 14

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja