Naravna napitka za boljši spomin

  Naravna napitka za boljši spomin 1
  Deli naprej

  Živimo v časih, ko je stres postal že nekaj povsem vsakdanjega. Hiter tempo življenja, obveznosti in stres pa negativno vplivajo ne le na naše zdravje in splošno dobro počutje, ampak tudi na naše pomnenje.

  Se vam pogosto zgodi, da kaj pozabite? Bi radi ohranili spomin v dobri formi? Vas muči slaba koncentracija in bi si jo radi izboljšali? Potem je spodnja vsebina prava za vas.

  Ne le z miselnimi igrami in možgansko telovadbo, ampak tudi z uporabo povsem naravnih sestavin si lahko pomagate do boljšega spomina in koncentracije, hkrati pa boste v telo vnesli tudi vitamine in minerale, ki bodo poskrbeli za splošno dobro počutje.

  Napitek s hrenom in limono za boljši spomin

  Ta napitek ne bo le izboljšal vašega spomina, ampak bo poskrbel za dvig energije, izboljšanje imunskega sistema pa tudi presnove. Deluje pa tudi na ožilje in prekrvavitev.

  Potrebujemo:

  • 150 g hrena,
  • 4 limone,
  • 5 žlic medu.

  Potrebovali pa boste tudi: sodobikarbono.

  Priprava napitka

  Limone najprej dobro umijemo. Pri tem si pomagamo tudi s sodobikarbono, ki bo preskrbela, da bodo limone res dobro umite.

  V blender damo korenino hrena (pred tem jo lahko narežemo na manjše kose), zraven dodamo limone (z lupino vred), ki jih narežemo na manjše kose. Oboje skupaj dobro zmeljemo. Na koncu dodamo še med, pri tem pa pazimo, da med zajemamo z leseno ali plastično žlico, saj bi v primeru, da bi ga zajemali s kovinsko med izgubil svoje koristne snovi. Vse skupaj dobro premešamo in napitek je pripravljen.

  Pred vsakim obrokom zaužijemo 1 žlico tega napitka (zajemamo z leseno ali plastično žlico).

  Napitek z rožmarinom in poprom za boljši spomin

  Saj ste že slišali:”Rožmarin za spomin?”. No, vsekakor bo ta napitek pripomogel k izboljšani vašega spomina in tudi koncentracije. Deluje pa tudi na cirkulacijo krvi, krepi žile in celo pomaga pri izgubi kakšnega kilograma ali dveh. Še posebej se takšen napitek, ki se pravzaprav imenuje rožmarinovo olje, priporoča za uživanje študentom in vsem, ki potrebujejo veliko koncentracije in seveda dober spomin.

  Za pripravo potrebujemo:

  • par vejic rožmarina,
  • 5 dl oljčnega olja,
  • 2 žlici celih poprovih zrn.

  V steklenico ali steklen kozarec vlijemo oljčno olje kateremo dodamo nekaj vejic rožmarina in cela poprova zrna. Steklenico dobro zapremo in vsebino pretresemo. Vse skupaj postavimo v temen in hladen prostor. Pustimo stati 14 dni, vmes lahko občasno pretresemo vsebino v steklenici. Po 14 dneh vsebino precedimo in dobili bomo rožmarinovo olje, ki ga nato hranimo v hladilniku.

  Uživamo ga na tešče in sicer: vsako jutro zaužijemo 1 žličko rožmarinovega olja.

  1/5 - (1 vote)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja