Z morsko soljo nad vnetje ušes

  Z morsko soljo nad vnetje ušes 1
  Deli naprej

  Vnetje ušes je lahko zelo neprijetno, še posebej, če se ponavlja. A s soljo si lahko na povsem naraven način pomagate. Kako? Poglejmo.

  Vnetje ušes

  Hladno vreme, prepih in veter so le eden izmed krivcev za vnetje ušes, ki je še posebej pogosto pri majhnih otrocih, saj le-ti še nimajo tako močno razvitega imunskega sistema, pa tudi zato, ker otroško uho še ni popolnoma razvito in je tako Evstahijeva cev v ušesih pri otrocih krajša in bolj vodoravna in je tako lažje dostopna bakterijam, ki povzročajo vnetje. Poleg omenjenih vzrokov, pa lahko k vnetju ušes doprinesejo tudi: kopičenje ušesnega masla, okužba zgornjih dihal, alergije na hrano ali druge snovi iz okolja, pomanjkanje nekaterih hranilnih snovi, itd.

  Če vnetje ušes opazimo pravočasno, je njegovo zdravljenje dokaj enostavno. In prav pravočasno zdravljenje vnetja je ključno za preprečevanje morebitnih kasnejši komplikacij. Kot posledica nezdravljenega ušesnega vnetja se lahko ta težava neprestano pojavlja, v skrajnih primerih lahko celo pride do oglušitve. Zato moramo biti na vnetje ušes še kako pozorni, da ga pravočasno odkrijemo in pozdravimo, še posebej pozorni pri otrocih.

  Znaki vnetja ušes

  Tudi vnetje ušes, tako kot ostale bolezni, spremljajo določeni simptomi na podlagi katerih lahko prepoznamo, da gre vnetje ušes in pravočasno ukrepamo.

  Naj jih nekaj naštejemo:

  • oslabljen sluh,
  • bolečina v ušesu,
  • bolečina, ki nastane ob požiranju,
  • izcedek iz ušesa,
  • glavobol,
  • težave s spanjem,
  • povišana telesna temperatura,
  • tudi driska in bruhanje.

  Naravna pomoč pri vnetju ušes

  Kljub temu, da je pri vnetju ušes obisk zdravnika nujen, si lahko pri lajšanju bolečine pomagamo z rešitvijo iz domače lekarne. Pomagamo si lahko kar z morsko soljo, ki tako ni le začimba, ampak ima na naše telo mnoge blagodejne učinke. Tokrat si poglejmo kako pomaga zoper vnetje ušes.

  Potrebujemo:

  • bombažno nogavico (ali nogavico iz drugih naravnih materialov),
  • okoli 500 gramov morske soli.

  Nogavico, pazite, da je njena sestava res naravna in ne vsebuje umetnih materialov, napolnimo s soljo. Nogavico na vrhu zavežemo – naredimo vozel in jo položimo v ponev in jo v ponvi segrevamo. Nogavico segrevamo približno po 3 minute na vsaki strani, temperatura na kateri segrevamo nogavico naj bo okoli 60 °C in naj te temperature ne presega.

  Po tem, ko je nogavica segreta, segreto nogavico, napolnjeno s soljo, položimo na vneto uho in pustimo na ušesu toliko časa, kolikor časa je nogavica topla oz. toliko časa kolikor dolgo nam to ustreza. Bolečina ob vnetem ušesu bo tako takoj izginila.

  Na enak način si lahko pomagamo tudi zoper zobobol in si omilimo bolečino.

  5/5 - (7 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja