Z limono nad visok in nizek krvni tlak

  Z limono nad visok in nizek krvni tlak 1
  Deli naprej

  Veliko ljudi ima težave z bodisi povišanim ali nizkim krvnim tlakom. Nizek krvni tlak načeloma ni tako nevaren in se ga v večini primerov tudi ne zdravi. Visokemu krvnemu tlaku (hipertenziji) pa rečemo tudi tihi ubijalec, saj gre za kronično bolezensko stanje, za katerega marsikdo sploh ne ve, da ga ima, katerega posledice pa so lahko tudi usodne. Zato naj velja nasvet – redno spremljajte svoj krvni tlak in se v primeru, da izstopa iz okvirjev ”normalnega” obvezno posvetujte z vašim izbranim zdravnikom.

  Kdaj je krvni tlak povišan?

  Normalen krvni tlak se giblje med med 100-140/60-90 mm Hg. Najoptimalnejši pa je 120-80 mm Hg.
  O povišanem krvnem tlaku govorimo, ko vrednost presega 140/90 mm Hg.

  Uravnavanje krvnega tlaka z limono

  Limona je nepogrešljiv del našega vsakdana. Tako v kulinariki, negi in tudi v zdravilne namene, saj na naše telo učinkuje telo pozitivno. Med drugim limona pomaga tudi pri uravnavanju krvnega tlaka. S pomočjo limone lahko krvni tlak bodisi znižamo, bodisi povišamo.

  Nižanje krvnega tlaka s pomočjo limone

  Nižanja visokega krvnega tlaka (hipertenzije) se lotimo s tako imenovano kuro, ki traja 35 dni. Poteka pa tako, da vak dan pojeste limono in sicer v naslednjih količinah;

  Prvi dan pojejte polovico limone, drugi dan količino povečate za polovico in tako pojeste eno limono, tretji dan pojeste eno limono in pol, četrti dan dve limoni … in tako naprej do 18. dne, ko pojeste devet limon na dan. Devetnajsti dan kure nadaljujete v nasprotnem vrstnem redu in tako pojeste osem limon in pol. Dvajseti dan kure pojeste osem limon in tako naprej do 34. in 35. dne, ko zaužijete (velja za oba dneva) po eno limono dnevno.

  Pazite le, da vas pri tej kuri ne bodo preveč pekli zobe, saj zaradi kisline v limoni le-ta lahko vpliva tudi na zobno sklenino. Takšna kura zmanjševanje krvnega tlaka morda res ne zveni okusno, a je vredna truda, saj resnično pomaga.

  Višanje krvnega tlaka s pomočjo limone

  Potrebovali boste:

  • 6 limon (bio),
  • 1 l vode,
  • 600 g medu.

  Priprava

  Vodo zavremo in ohladimo. Vanjo damo med in 6 limon, ki smo jih pred tem dobro oprali in narezali na kolobarje. Sok, ki je med rezanje stekel iz limon prav tako dodamo mešanici. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo v enotno zmes. Prelijemo v večji stekleni kozarec (ali pustimo kar v posodi v kateri smo to mešanico iz medu, limon in vode za zviševanje krvnega tlaka pripravljali) in postavimo v hladilnik kjer naj stoji en dan in pol (36 ur).

  Uživamo po tri žlice trikrat dnevno dokler ne porabimo vse mešanice.

  5/5 - (1 vote)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.