S slano limonado nad glavobol

  S slano limonado nad glavobol 1
  Deli naprej

  Ste že slišali za slano limonado? Vsekakor zveni zanimivo in tisti, ki so jo že poskusili, vam bodo zatrdili, da preverjeno preganja glavobol.

  Glavobol

  Ni ga človeka, ki se ne bi vsaj enkrat v življenju srečal z glavobolom. Nekateri glavoboli so blagi in jih lahko preženemo že z nekaj mirovanja, popite tekočine. Spet drugi glavoboli pa kljuvajo v glavi in nam ne dajo miru in ne dovolijo, da bi normalno funkcionirali. V takšnih primerih ljudje najpogosteje posežemo po blažjih (ali močnejših)  protibolečinskih sredstvih v obliki tablet, ki jih lahko brez recepta kupimo v lekarnah. A zakaj bi jemali tablete, če si lahko na učinkovit in zelo preprost način pomagamo z naravnim pripravkom, ki se imenuje slana limonada.

  Slana limonada – naravna rešitev zoper glavobol

  Slano limonado naredimo iz sestavin, ki jih imamo bolj ali manj vsi doma in so vedno pri roki.

  Za slano limonado potrebujemo:

  • 2-2,5 dl mlačne vode
  • 2 čajni žlički himalajske soli
  • sok 1 limone

  Voda je zelo pomemben del našega telesa in nikakor ne smemo pozabiti na hidracijo (tudi dehidracija je eden izmed vzrokov za glavobol). Zato je zelo pomembno, da vodo, po požirkih pijemo skozi cel dan.

  Himalajsko sol so kot zdravilo zoper glavobol uporabljali še stari Egipčani. Velja pa tudi za človeškemu telesu prijazno sol in med drugim pomaga tudi pri uravnavanju krvnega tlaka in blagodejno vpliva na celotno telo. Če himalajske soli nimate, si lahko slano limonado pripravite tudi z morsko soljo, a bolj priporočljiva je himalajska sol.

  Limona na naše telo deluje bazično, kljub temu, da je njen okus kisel. Vsebuje tudi vitamin C.Tudi s pomočjo limone si lahko pomagate pri uravnavanju krvnega tlaka. Limona se uporablja tako v zdravilne kot lepotne namene in nikakor ni prisotna le v kulinariki.

  Tako so te tri sestavine, ko jih združimo v slani limonadi nepremagljiv nasprotnik glavobolu.

  Priprava slane limonade

  Limono dobro ožamemo in njen sok prilijemo k mlačni vodi, ki smo jo že nalili v kozarec. Dodamo še himalajsko sol, nato pa vse skupaj dobro zmešamo. Za mešanje si vzemite čas in mešajte tako dolgo, da se stopi vsa sol. Slano limonado popijemo, nato pa se svetuje malo počitka, če nam ustreza, lahko tudi v zatemnjenem prostoru (kar je še posebej dobrodošlo ob močnejšem glavobolu). Pozitivni učinki slane limonade se pokažejo že zelo kmalu in nadležen glavobol bo počasi izginil.

  Želimo vam čim manj glavobolov, če pa se bo glavobol vseeno pojavil, ga preženite na naraven način – s slano limonado!

  4.3/5 - (6 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja