S krompirjem in čebulo nad visok krvni tlak

  S krompirjem in čebulo nad visok krvni tlak 1
  Deli naprej

  Visok krvni tlak je bolezen, katero imenujejo tudi tihi ubijalec. Zato je še kako pomembno, da spremljajte svoj krvni tlak in, če sumite, da je le-ta povišan, nemudoma obiščite zdravnika. Skupaj bosta našla ustrezno terapijo za vas. Poleg uradne medicine pa obstajajo tudi učinkoviti naravni načini za zniževanje previsokega krvnega tlaka. med drugim si lahko pomagate z dvema vsem dobro poznanima živiloma – krompirjem in čebulo.

  Kaj je krvni tlak?

  Krvni tlak je sila, s katero kri deluje na stene žil. Ustvarja ga srce, ki v povprečju utripne okoli sedemdesetkrat v minuti, in deluje v dveh taktih. Najprej se razširi in pri tem napolni s krvjo, nato pa skrči in ob tem potisne kri po žilah.

  Visok krvni tlak

  Pri povišanem krvnem tlaku gre za kronično bolezensko stanje, ki je med glavnimi krivci za tveganje za odpoved srca, srčni infarkt, možgansko kap, obolenje ledvic in tudi poslabšanje vida. Povišan krvni tlak naj bi imela kar polovica Slovencev. In najbolj zaskrbljujoče je, da marsikdo povišan krvni tlak ignorira in ga ne zdravi ali pa sploh ne ve, da ga ima. In prav zaradi posledic, ki jih (še posebej nezdravljen povišan krvni tlak lahko ima), hipertenziji rečemo tudi tihi ubijalec in je njeno zdravljenje in spremljanje krvnega tlaka še kako pomembno,

  S krompirjem nad visok krvni tlak

  Gomolji krompirja, ki na naše telo učinkujejo blagodejno na mnogo načinov, med drugim krompir odpravlja zaprtje in ureja prebavne motnje in celo pomaga pri revmi, si lahko z njegov pomočjo pomagamo znižati previsok krvni tlak. No, s krompirjevimi olupki pravzaprav, zato naslednjič, ko boste lupili krompir, njegovih olupkov nikar ne zavrzite.

  Za napitek iz krompirjevih olupkov potrebujete:

  • 5 srednje velikih krompirjev,
  • 6 dl vode.

  Priprava napitka

  Krompir olupimo in krompirjeve olupke denemo v kozico, jih zalijemo z vodo in vse skupaj pristavimo na štedilnik. Ko zavre, kuhamo še približno 15 minut, nato precedimo. Napitek za zniževanje visokega krvnega tlaka pijemo v treh odmerkih dnevno po 2 decilitra.

  S čebulo nad visok krvni tlak

  Čebula je zelo učinkovita prva pomoč pri zniževanju visokega krvnega pritiska.

  In sicer jo uporabimo v obliki obkladka. V ta namen nasekljamo 2-3 čebule, katere zavijemo v bombažno gazo in si nasekljano čebulo ovijemo okoli stopal in gležnjev. Čebulni obkladek za zniževanje visokega krvnega pritiska pustimo delovati okoli 30 minut in se pri tem skušamo čim bolj sprostiti. Visok krvni tlak se bo s pomočjo čebulnih obkladkov hitro znižal na normalno raven.

  Kljub učinkovitosti naravnih pripravkov za zniževanje visokega krvnega tlaka, svoje bolezni nikar ne zanikajte in ob prvih znakih hipertenzije obiščite svojega zdravnika.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.