Recept za domačo rmanovo kremo, ki rešuje težave s kožo

  Deli naprej
  • 189
   Shares

  POMEMBNO SPOROČILO: vsak domači pripravek ne deluje enako na vsakega posameznika, nekaterim zelo pomagajo in so učinkoviti, lahko pa isti pripravki na določene ljudi ne delujejo, vse je namreč odvisno od posameznikovega organizma. Zato delite z nami vaše izkušnje, če kakšnega od ljudskih pripravkov preizkusite, da ugotovimo dejansko učinkovitost zdravilnega pripravka, pozitivne pripombe pa bodo spodbudile tudi druge ljudi, da poskusijo naravna sredstva za reševanje njihovih težav.

  Rman učinkovito uporabljamo tudi pri kožnih boleznih. Uporabljamo ga pri različnih kožnih nečistočah, aknah, abscesu, ekcemu, mozoljih in lišajih. Te kozmetične težave rešujemo s tonikom in izpiranjem kože. Rman kot antiseptik pomaga pri opeklinah, izpuščajih, razpokani koži na rokah, vnetem grlu, vnetih bradavicah, različnih kožnih vnetjih in luskavici.

  Travniki so z rmanom bogati. Tako kot je koristen pri uživanju, je dragocena tudi v kozmetiki in zdravljenju kože. Drage kreme za lajšanje kožnih alergij, luskavice, aken in kreme za splošno nego kože vsebujejo rman. Te kreme so zelo drage, rman pa lahko najdete povsod in ne potrebujete veliko denarja in sestavin, da bi lahko sami naredili kakovostno, naravno in zdravilno kremo.

  Domača rmanova krema za težave s kožo – recept

  Za domačo rmanovo kremo potrebujemo

  • 1,5 dl oljčnega olja
  • rman (cvetovi in listi)
  • 7-8 listov čebeljega voska
  • eterično olje za dišavo

  Kako naredimo domačo rmanovo kremo

  Oljčno olje rahlo segrejemo. Vzamemo steblo rmana in v nasprotni smeri rasti listov z roko povlečemo, da odstranimo mlade liste. Majhne cvetove s škarjami odrežemo. Cvetove in listje vmešamo v oljčno olje. Ves rman mora biti potopljen v oljčno olje. Tako določimo količino rmana. Dovolj bo ena majhna vejica. Vse skupaj segrevamo na minimalni temperaturi. Zmes medtem mečkamo z žlico, da izpusti čim več svojih zdravilnih učinkovin.

  Zmes pustimo stati nekaj ur, lahko tudi čez noč. Potem jo precedimo skozi gosto cedilo. Rmanovo zmes ponovno postavimo na rahlo temperaturo in ji dodamo 7-8 listov narezanega voska. Če imamo kos 100 g voska, ga 7 do 8 krat prerežemo in to bo to. Zelo majhna količina voska je potrebna, da se tekočina zgosti in dobi kremno strukturo. Na koncu dodamo še eterično olje (npr. rožmarina) in prelijemo v posodico.

  Ko boste okusili rmanovo kremo, ne boste nikoli več pomislili, da bi si kreme kupovali. Je zelo poceni (najdražje je oljčno olje), lahko jo uporabljate v neomejenih količinah, saj je popolnoma naravna.

  Recept za domačo rmanovo kremo, ki rešuje težave s kožo
  4.7 (94%) 10