Rdeča pesa: hitra in učinkovita pomoč pri vnetem grlu

  Rdeča pesa: hitra in učinkovita pomoč pri vnetem grlu 1
  Deli naprej

  Rdeča pesa, Beta vulgaris, še posebej, če je surova, v sebi skriva veliko zdravilnih učinkov. Ko jo združimo z alkoholnim kisom, dobimo zelo učinkovito pomoč pri bolečem in vnetem grlu.

  Rdeča pesa vsebuje veliko vitaminov in mineralov, med drugim vitamina B1 in B2, pa vitamin C in Vitamin P. Vsebuje še kalij, kalcij, železo, fosfor, jod, žveplo, rastlinske beljakovine in maščobe, ogljikove hidrate, aminokisline in še bi lahko naštevali.

  Če ste slučajno v dvomih, ali rdečo peso lahko uživamo surovo, je odgovor pritrdilen (mimogrede, surova pesa ima v sebi največ zdravilnih učinkovin in velja za zdravilno), zato nikar ne oklevajte in si jo pripravite v solati ali pa popijte njen sok. Med drugim rdeča pesa pomaga pri izboljšanju krvi, saj pomaga pri obnovi rdečih krvničk, hkrati pa tudi čisti kri in poskrbi regulacijo krvnega tlaka, še posebej, v kolikor je le-ta nizek. Učinkovita je pri zdravljenju gripe, pljučnice in drugih bolezni dihal. Pomaga čistiti rane in še in še … In, kot že zapisano, skupaj z alkoholnim kisom predstavlja učinkovito zdravilo za zdravljenje in blaženje težav z vnetim grlom.

  Hitra pomoč pri vnetem grlu

  Za pripravo domačega zdravila iz rdeče pese potrebujemo:

  • 250 g rdeče pese ali več
  • 1 jedilna žlica 9% alkoholnega kisa

  Opomba, da boste lažje odmerili sestavine

  Potrebujemo 1 večji gomolj rdeče pese, okoli 250 gramskega, lahko tudi več. A 250 gramov je osnova, na podlagi katere določimo tudi količino alkoholnega kisa, ki ga bomo potrebovali. Namreč, na 250 gramov rdeče pese uporabimo 1 jedilno žlico alkoholnega kisa. Torej, na 500 g rdeče pese bi potrebovali 2 jedilni žlici 9% alkoholnega kisa.

  Postopek priprave domačega zdravila za vneto grlo iz rdeče pese

  Surovo peso čim bolj na drobno sesekljamo, če želite jo lahko sesekljate tudi v sekljalniku. Rdečo peso sesekljamo skupaj z lupino. Sesekljani rdeči pesi dodamo 9% alkoholni kis in premešamo. Vse skupaj pustimo, da stoji približno 20 minut. Nato dobro precedimo skozi zelo gosto cedilo, še bolje pa bo, če skozi gazo. Potrudimo se, da dobimo kar največ soka, zato lahko postopek večkrat ponovite, če menite, da vam v prvem poskusu ni uspelo iztisniti vsega. Ostanke zavržemo, sok pa uporabimo za grgranje (izpiranje). Dobljen sok lahko tudi popijemo, tako bo to domače zdravilo za vneto in boleče grlo iz rdeče pese in alkoholnega kisa še bolj delovalo.
  S sokom si grlo izpiramo na 2-3 ure.

  Povsem enostavno, kajne? In učinkovito, preverjeno. Zato nikar ne pozabite na to domače zdravilo za lajšaje težav z vnetim in bolečim grlom. Naj pomaga tudi vam.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja