Razstrupljanje jeter na naraven način

  Razstrupljanje jeter na naraven način 1
  Deli naprej

  Jetra so zelo pomemben organ, do katerega pa se mnogokrat vedemo zelo mačehovsko in, dokler nimamo težav z njimi, sploh ne razmišljamo, da bi lahko bolje skrbeli za njih. Zato ne pozabimo na naša jetra in jih očistimo in razstrupimo na naraven način.

  Jetra

  Jetra so največja in najpomembnejša žleza v človeškem telesu. So največji notranji organ, ki tehta pri odraslem človeku med 1,2-1,8 kilograma. Ležijo v zgornjem desnem kotu trebušne votline. Zanimivo pri jetrih je, da se sama obnavljajo.

  Ker jetra ne bolijo, se težave oziroma bolezni jeter težko odkrijejo.

  Kot najpomembnejša žleza v našem telesu imajo jetra mnoge funkcije, med njimi v jetrih poteka dobršen del naše prebave. Tako s pomočjo jeter poteka vsrkavanje hranilnih snovi v naše telo, jetra so nepogrešljiva pri presnovi maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov, v jetra so tista, ki iz našega telesa izločajo strupe, katere nato izločimo skozi ledvice ali črevesje. Jetra so pomembna za sintezo plazemskih beljakovin in aktivacijo vitamina D. Čistijo tudi kri. In še bi lahko našteli.

  Kljub temu, da jetra pomagajo našemu telesu pri razstrupljanju, pa moramo na jetra paziti in jim pomagati, da ostanejo čista. Saj na jetra vpliva popolnoma vse, kar zaužijemo – bodisi popijemo ali pojemo. Zato so nepravilna prehrana, alkohol in verjeli ali ne tudi stres, s katerim se srečujemo v vsakdanjem življenju dejavniki, ki za jetra pomenijo hudo obremenitev.

  Čiščenje in razstrupljanje jeter

  Jetra lahko očistimo in razstrupimo na povsem naraven način.

  Za takšno kuro, ki bo razstrupila vaša jetra potrebujete:

  • 3 dl vode
  • 1/2 skodelice rozin

  Rozine naj bodo ekološke pridelave, ne žveplane. Ne uporabljamo ”zlatih rozin” – svetlih rozin.

  Potrebovali pa boste še nekaj tople vode, kozico, cedilo in 3 dl ali več kozarec oz. skodelico.

  Priprava

  Rozine najprej potopimo v toplo vodo za približno 15 minut. Nato jih stresemo na cedilo in jih dobro speremo pod tekočo hladno vodo.

  Vodo (3dl) prekuhamo. S prekuhano vodo zalijemo rozine, ki smo jih pred tem že sprali. Pustimo namočene čez noč (10-12 ur). Naslednji dan na tešče popijemo vodo, v kateri so se rozine namakale in pojemo rozine.

  Da bi dosegli boljši učinek, je priporočljivo, da se po zaužitju za dve uri uležemo na desni bok in si na desno stran trebuha položimo topel termofor.

  Takšno kuro z rozinami za čiščenje in razstrupljanje jeter si lahko pripravimo do štirikrat mesečno. Blagodejne učinke, te že starodavne metode za čiščenje in razstrupljanje jeter, začutimo že kmalu po prvi kuri.

  Poskrbite za svoja jetra, naj bodo čista in zdrava, da bodo še dolgo lahko skrbela za vas in vaše zdravje.

  4.3/5 - (16 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja