Olajšajte bolečino na naraven način

  Olajšajte bolečino na naraven način 1
  Deli naprej

  Bolečino občuti vsak človek. Gre za neprijeten telesno občutek, ki je lahko bodisi posledica udarca, poškodbe ali pa bolezni. Bolečino bi seveda najraje hitro odpravili in v ta namen običajno posežemo po proti bolečinskih tabletah, a zakaj, če nam narava tudi tu nudi naravno pomoč, ki v kratkem času bolečino zmanjša za kar 50 odstotkov. Vas zanima kako? Berite dalje.

  Naravna pomoč za lajšanje bolečine

  Naravna pomoč za lajšanje bolečine bo pomagala predvsem pri bolečinah kot je bolečina v hrbtu, išias, bolečina v kolenih, bolečine v spodnjem delu križa. In kakšna naravna pomoč za lajšanje bolečine? Skriva se v dveh sestavinam, ki sta vsem nam še kako poznani. Gre za peteršilj in skuto.

  Res je, obkladek, ki ga pripravimo iz skute in peteršilja, bo omilil in olajšal neznosno bolečino in to kar za polovico.

  Obkladek za lajšanje bolečin iz peteršilja in skute

  Za njegovo pripravo potrebujemo:

  • velik šop svežega peteršilja
  • 500 g skute

  In seveda še gazo ali bombažno krpo.

  Kako pripravimo obkladek iz peteršilja in skute?

  Sama priprava obkladka, s katerim si boste na naraven način omilili bolečino, je povsem enostavna.
  Peteršilj drobno nasekljamo (bodisi na roke, lahko pa tudi v sekljalniku) in ga nato primešamo k skuti, katero smo vsaj eno uro pred uporabo vzeli iz hladilnika, da se je ogrela na sobno temperaturo. To, da je skuta ogreta na sobno temperaturo, je zelo pomembno.  Obe sestavini dobro premešamo med seboj. Nato zmes iz skute in peteršilja položimo na bombažno krpo ali na gazo in jo razporedimo po njej ter zavijemo. Položimo na boleče mesto. Obkladek pustimo delovati do 3 ure. obkladek bi moral začeti delovati dokaj hitro in bolečino zmanjšal za vsaj polovico.

  Za lepšo kožo

  Če vam je kaj obloge za lajšanje bolečin v križu, išiasa, kolenih … ostalo, in je niste porabili za protibolečinsko oblogo, je nikar ne zavrzite. Uporabite jo kot masko za obraz.  In sicer, nanesite jo na očiščen obraz in se pri tem izognite predelo okoli oči in ust. Lahko jo nanesete tudi na vrat in dekolte. Pustite delovati 15-20 minut, nato pa masko iz skute in peteršilja s toplo vodo (naj ne bo prevroča) očistite z obraza. Takšna maska iz skute in peteršilja bo kožo vašega obraza nahranila in očistila. Deluje pa tudi pomlajevalno.

  Obloga s skuto in krompirjem

  Skuta, kateri dodamo krompir pa blagodejno deluje pri lajšanju oteklin. V ta namen enaki količini skute (500 g) primešamo 1-2 naribana krompirja (krompirja ni potrebno lupiti), vse skupaj zavijemo v bombažno krpo ali gazo in oblogo položimo na problematično mesto (npr. otekle noge) in pustimo delovati daljši čas.

  5/5 - (5 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.