Naravno nad sezonske alergije

  Naravno nad sezonske alergije
  Deli naprej

  Alergija je pretiran odziv imunskega sistema na sicer neškodljive snovi. Sezonske alergije so lahko zelo nadležne. Kihanje, zamašen nos in srbeče oči, ki se nenehno solzijo, nam lahko dajo občutek izčrpanosti in naveličanosti. Po zdravilih proti alergijam brez recepta smo lahko zaspani in omotični, lahko pa tudi zelo obremenijo naše nadledvične žleze. Na srečo obstajajo tudi naravne rešitve, ki nam ne bodo dale občutka izčrpanosti in resnično pomagajo. Seveda je vsak posameznik edinstven, vendar pa najbolje deluje kombinacija naslednjih predlogov.

  Občutljivost na hrano

  Če smo občutljivi na določeno hrano, je naš imunski sistem nenehno v stanju pospešenega delovanja. To povzroča, da prekomerno reagira na tako rekoč vse okoli nas. Lahko bi rekli, da naš imunski sistem preveč dramatizira. Ugotovite, če ste občutljivi na določeno hrano s testom sline ali krvi, ki ga opravi vaš zdravnik ali pa to sami ugotovite z izločevalno dieto. To zadnje je daleč najcenejši način, skozi proces pa boste tudi veliko izvedeli o sebi. Ko boste iz svoje prehrane popolnoma izločili živila, ki vam povzročajo težave, se bo vaš imunski sistem lahko pomiril in se normalno odzival na stvari okrog vas.

  Lokalni med

  Lokalni med deluje zato, ker je narejen iz cvetnega prahu, nabranega točno na vašem področju. Med vsebuje majhne količine cvetnega prahu in čedalje bolj blaži vašo občutljivost. Običajno sta ena do dve jedilni žlici medu na dan vse, kar potrebujete. Med lahko po želji zaužijete neposredno, ga namažete na kruh ali z njim sladite svoj čaj.

  Pomembno je, da se pri lokalnem čebelarju posvetujete o primerni vrsti medu glede na letni čas. Čebele namreč v različnih obdobjih leta nabirajo cvetni prah iz različnih rastlin in če uporabljate napačno vrsto medu, ne boste opazili nobenih koristi. Cvetni prah mora biti nabran iz rastlin, na katere ste alergični.

  Zelišča

  Zeliščni čaji so odličen način za zmanjšanje vašega odziva na dražilce in za okrepitev imunskega sistema. Naš najljubši čaj je iz mešanice limonine trave, smetlike, golostebelnega sladkega korena, kopriv, glogovih jagod in hibiskusa. Je odličnega okusa in ga priporočamo dve do tri skodelice na dan skozi obdobje alergij.

  Pri hudo zamašenih sinusih pa priporočamo zeliščne kapsule Sinupret dva do trikrat krat na dan. Pomagajo tudi, ko čutimo, da so sinusi zamašeni zaradi otekanja, saj nič ne pride ven pri pihanju skozi  nos.

  Še vedno najučinkovitejši v naši družini pa je pripravek iz ingverja, medu in limone.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Oznake: