Jabolko in cimet za zdravje

  Jabolko in cimet za zdravje 1
  Deli naprej

  Jabolko in cimet nista le okusna kombinacija, ki ju marsikdaj uporabimo pri pripravi različnih sladic, ampak sta zelo zdravilen tandem, ki poskrbi za naše zdravje in ga krepi. Kako? Preberite v nadaljevanju.

  Jabolko in cimet za zdravje

  ”Jabolko na dan, odžene zdravnika stran,” je že zelo star pregovor, ki ga tudi dandanes pogosto slišimo. In res je, jabolka krepijo srce in ožilje in ožilje tudi čistijo. Pomagajo pri uravnavanju in zniževanju visokega krvnega tlaka in holesterola. Naše telo varujejo pred rakavimi obolenji. Pospešujejo prebavo in odvajajo vodo iz telesa, zato je uživanje jabolk v času razstrupljanja telesa dobrodošlo. Največ za naše telo koristnih učinkovin se skriva v lupini, zato jabolk ne lupite in jih zaužijte z lupino vred. Seveda pa pazite, da boste zaužili ne škropljena jabolka.

  Kaj pa cimet? Cimet med drugim ogreva telo in ga krepi, hkrati tudi preprečuje in lajša prehladna obolenja in gripo, zdravi povišano telesno temperaturo. Pomaga pri uravnavanju visokega krvnega tlaka in tudi holesterola, hkrati pa pomaga pri zniževanju sladkorja v krvi. Pomaga tudi pri vnetju mandljev in akutnih okužbah. Uničuje tudi bakterije in pomaga pri celjenju ran. Cimet je učinkovit tudi zoper drisko in vetrove. Pomaga zdraviti vnetje mehurja. Cimet naj bi blagodejno deloval tudi na kožo, ki naj bi bila po dolgotrajni uporabi cimeta lepa, gladka in sijoča. V pomoč je ženskam, ki imajo težave z nožničnim vnetjem ali glivičnimi okužbami. In še kaj bi lahko našli, med drugim tudi to, da je cimet nepogrešljiv pomočnik pri hujšanju. Cimet res blagodejno deluje na naše telo na najrazličnejše načine, zato ni čudno, da se cimet v zdravilne namene uporablja že tisočletja.

  Zakaj skupaj?

  Najbrž se sprašujete zakaj jabolka in cimet uživati skupaj, če pa že vsak zase tako blagodejno učinkujeta na naše telo? Stvar je sila preprosta. Slina v naših ustih in cimet pomešan z jabolki, bosta naredila neke vrste zdravilo in tako bosta sestavini delovali še bolj zdravilno.

  Kako pripraviti jabolko in cimet?

  Priprava je povsem enostavna. Jabolko naribamo (jabolka ne lupimo, če se le da) in ga pomešamo s čajno žličko mletega cimeta. Obe sestavini med seboj dobro premešamo, da se enakomerno porazdelita oz. premešata med seboj.

  Tako pripravljeno jabolko s cimetom počasi žvečimo in pojemo. Tako pripravljeno jabolko in cimet lahko dalj časa uživamo vsak dan. Lahko zjutraj na tešče, ali tekom dopoldneva. Kar vam bolj ustreza.

  Naj jabolko in cimet tudi vam pomagata pri vzdrževanju zdravja in dobrega počutja vsak dan.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja