Domači sirup za izkašljevanje (tudi za otroke)

  Domači sirup za izkašljevanje (tudi za otroke) 1
  Deli naprej
  V jesenskih in zimskih mesecih se velikokrat borimo s prehladi in drugimi za ta čas pogostimi obolenji, ki jih velikokrat spremlja tudi kašelj. Na spletu, med kolegi in prijatelji kroži ogromno nasvetov, kako si pomagati. Ker pa smo si ljudje različni, tudi naše telo na različna zdravila ali pripravke reagira različno. Vsak si mora za svoje težave najti takšno naravno sredstvo, ki bo najbolje pomagalo njemu. Tudi sama sem iskala način, kako naj se čimprej rešim tega neprijetnega in dolgotrajnega kašlja in našla nekaj, kar je pomagalo meni in tudi mojim otrokom.
  Nekdo od mojih znancev je slišal za ta starodaven recept, narejen iz naravnih sestavin in odločila sem se, da ga preizkusim. Svetujem vam, da ga spravite in ga preizkusite, ko vas bo napadel kašelj. Sporočite, če je bil sirup učinkovit. Ta recept je odličen, ne samo zato, ker ga lahko naredi vsak z samo dvema sestavinama, ki ju imate skoraj zagotovo pri roki, ampak tudi zato, ker učinkuje hitro in je povsem naraven.

  Domači sirup za izkašljevanje iz čebule in sladkorja

  Uporabljamo ga za izkašljevanje in pri zamašenem nosu (primerno za otroke, starejše od 6 mesecev).

  Sestavine

  • 1 velika rjava čebula
  • 3 zravnane jušne žlice belega sladkorja ali med
  • majhen krožnik

  Priprava domačega sirupa za izkašljevanje

  Čebulo zrežite na kolobarje in jo položite na krožnik. Po čebuli stresite sladkor (ali med za otroke, starejše od enega leta). Vse skupaj pustite stati nekaj ur, toliko časa, da opazite čebulni sok, ki se začenja zbirati na krožniku. Prav tako kot sebi, dajte otroku polno žlico vsako uro. Okus je sladek, zato bodo sirup otroci oboževali. Najbolje je, da naredite vsak dan sveži sirup in ga hranite v hladilniku.

  Zakaj je ta sirup učinkovit?

  Čebula je od nekdaj cenjena zaradi številnih koristnih učinkov na zdravje. Poleg tega, da velja za naravni antibiotik, lahko danes z njo uspešno zdravite prehlad, odpravite okužbe dihalnih poti, premagate kašelj in ustavite ali zmanjšate vnetja. Omenimo lahko še to, da čebula krepi imunski sistem, saj vsebuje C vitamin in fitokemikalije, ki povečujejo učinkovitost C vitamina v telesu.

   


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.