Česen in med: ključ do boljšega zdravja

  Česen in med: ključ do boljšega zdravja 1
  Deli naprej
  • 69
   Shares

  To, da je česen naravni antibiotik, čivkajo že vrabci na strehah. Tudi med je pravo darilo narave. In, ko ti dve živili združimo, dobimo naravni pripravek, ki poskrbi za boljši in močnejši imunski sistem, boljše počutje in dvig energije.

  Česen

  Česen je pomemben tako v kulinariki kot v zdravilne namene. Je eden izmed najbolj znanih naravnih antibiotikov in je nepogrešljiv pri zdravljenju in lajšanju marsikatere zdravstvene težave. Česen je kot zdravilo najbolj učinkovit surov. Česen tako zdravi aterosklerozo, znižuje raven krvnega tlaka, znižuje raven holesterola v krvi, pomaga ob pikih žuželk, je učinkovit pri zdravljenju prehladnih obolenj, tudi gripe. Deluje proti glivično in se tako odlično obnese za zdravljenje glivičnih okužb. Česen se priporoča tudi za urejanje sladkorne bolezni. Priporoča se tudi za lajšanje težav s povečano prostato. Velja za enega od naravnih krepilcev imunskega sistema. Pomaga tudi pri izločanju strupov iz telesa in še in še. Lahko bi napisali, da je ni bolezni, pri kateri česen ne bi pomagal.

  Seveda pa morate biti pri nakupu česna še posebej pozorni, da kupite kakovosten česen preverjenega porekla. Stroki česna naj bodo ob nakupu čvrsti, napeti. In seveda morajo imeti prijeten, intenziven vonj po česnu. Le takšen česen je zdravilen in vam bo pomagal.

  Med

  Med, ki ga proizvajajo čebele, je nepogrešljiv. Tako v kulinariki, kozmetiki in tudi v zdravilstvu. Saj blagodejno vpliva na naš organizem na najrazličnejše načine.

  Med tako deluje pomirjevalno, hkrati pa predstavlja odličen izvor energije. Med velja za ključ do dolgega in zdravega življenja. Varuje pred bakterijami in okužbami, pomirja kašelj.

  Med vsebuje veliko vitaminov in mineralov, beljakovin. Vsebuje tudi sladkorje.

  Poznamo več vrst medu. Cvetličnega, kostanjevega, akacijevega, lipovega, smrekovega, gozdnega, …  ki se razlikujejo po okusu, npr.: od nekoliko grenkega kostanjevega medu pa do sladkega cvetličnega.

  Česen in med skupaj

  Da bi okrepili svoj imunski sistem in izboljšali svoje zdravje in splošno počutje si pripravimo mešanico medu in česna, ki bo najbolj učinkovita, če jo bomo zaužili zjutraj na tešče, saj za česen velja, da se najboljše absorbira, če strt česen zaužijemo na prazen želodec.

  Priprava zdravilnega pripravka iz česna in medu

  Za pripravo potrebujete:

  • 1 žlico medu,
  • 2 stroka česna.

  Priprava je nadvse enostavna, vsako jutro, na tešče si pripravite česen z medom in sicer tako, da česen najprej olupite, nato pa ga zelo na drobno nasekljajte ali, enostavneje, strite. Pomešajte z žlico medu (pri tem pazite, da med zajemate s plastično, leseno ali keramično žlico, saj med ob stiku s kovino izgubi vse svoje zdravilne učinkovine). Pripravljeno. Tako pripravljen česen in med pojejte.

  Naj česen in med za zdravje poskrbita!

  Česen in med: ključ do boljšega zdravja
  3.2 (64%) 5

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.