Vitaminska maska za obraz

  Vitaminska maska za obraz 1
  Deli naprej

  Vsi vemo, da je naša koža v zimskem času nekoliko bolj občutljiva. Zaradi mrzlih zimskih dni in centralnega ogrevanja je vrhnji del naše kože nekoliko bolj suh in brez leska. Koža v tem času je bolj nagubana in utrujenega videza. Še posebej so izpostavljeni odkriti deli kože in sicer naše roke, predvsem pa koža na obrazu. Ker živimo v času, v katerem moramo biti nenehno urejenega videza na delovnem mestu pa tudi v naši okolici, vam svetujem da namesto dragih kemijskih izdelkov, vedno izberete naravno nego. Naravna nega je cenovno bolj prijazna in zagotovo učinkovita nega. Zapomnite si, da zdravo, lepo in negovano kožo, nohte in lase vedno pridobite z uporabo naravnih izdelkov in to takšnih, ki jih lahko tudi zaužijete.

  Vitaminska maska za obraz

  Tokrat vam ponujam odlično vitaminsko masko za obraz.

  Vitaminska maska za obraz

  Vitaminska maska za obraz, narejena po tem receptu, je zelo učinkovita. Njene zdravilne učinke boste občutili že po prvem tretmaju. Koža vašega obraza bo žametno mehka in gladka, hranilne snovi pa bodo omogočile, da takšna tudi ostane še nekaj dni.

  Zdravilne lastnosti medu

  Med je eden izmed najbolj zdravilnih živil. Njegovi zdravilni učinki so številni, zato je zaželeno, da ga vedno imamo v naši domači lekarni. Poleg blagodejnih učinkov za naš imunski sistem, zdravje in počutje, se med uporablja tudi v kozmetične namene. Zelo učinkovito obnavlja celice, prav tako celi manjše odrgnine in opekline. Izjemno učinkovit je pri zdravljenju izpuščajev in vnetih aknah. Med je živilo obogateno z minerali (kalcij, železo, magnezij, cink, baker, fosfor). V medu se nahajajo pomembni encimi in vitamini, kot so B kompleks in vitamin C. Vsebuje tudi folno kislino. Med je torej izredno zdravo živilo, ob katerem bomo zagotovo izboljšali zdravje ne samo znotraj našega telesa pač pa tudi naš zunanji videz.

  Pripomočki za izdelavo vitaminske maske za obraz

  • Manjša posodica
  • Mala čajna žlička
  • Frotirna brisača za obraz

  Sestavine za izdelavo vitaminske maske za obraz

  • 1 mala čajna žlička domačega cvetlicnega medu
  • 2 mali čajni žlički kislega mleka (po možnosti iz domače pridelave, s čim višjim procentom maščobe. V kolikor nimate te možnosti, uporabite lahko tudi grški jogurt. Osebno ga dobim v Hofer trgovini in ima 10 % mm).

  Postopek za pripravo vitaminske maske za obraz

  Priprava vitaminske maske za obraz je zelo preprosta. Masko za obraz pripravimo tik pred nanašanjem.

  Vitaminska maska za obraz

  V posodico najprej damo 2 ravni čajni žlički polnomastnega kislega mleka. Dodamo še eno žličko, domačega cvetličnega medu in sestavine dobro premešamo. Ko so sestavine lepo združene v kremasto teksturo, je naša maska pripravljena za nanos na obraz.

  Najprej odstranimo s kože na obrazu morebitna ličila, pudre in kreme. Nato obraz umijemo z otroškim ali naravnim milom in mlačno vodo. Kožo obraza nato posušimo s frotirno brisačo in nanesemo narejeno vitaminsko masko na obraz. Masko nanašamo z blazinicami prstov čim bolj enakomerne debeline. Izognimo se predelu okoli očes, da maska ne steče. Ko smo masko nanesli na obraz in jo dokaj enakomerno razporedili, pustimo učinkovati 30 minut. Po poteku tega časa, masko z obraza odstranimo tako, da jo speremo z veliko količino tople vode.

  Ko smo masko odstranili z obraza, ostanke vode popivnemo s frotirno brisačo. Najbolje bo, da masko nanesemo v večernem času, takrat, ko ne potrebujemo pudra in ličil. Naj mlečne kisline, minerali in vitamini, ki so se skozi delovanje maske vpili v našo kožo, delujejo nemoteno, tudi ko počivamo.Vitaminsko masko za lase nanašamo 1 x tedensko. Za nujno vzdrževanje kože pa vsaj 1 x na mesec.

   

  5/5 - (1 vote)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.