Uporaba kokosovega olja v negovalne namene

  Uporaba kokosovega olja v negovalne namene 1
  Deli naprej

  Kokosovo olje ni uporabno in dobrodošlo le za uporabo v kulinariki, ampak se krasno obnese tudi v kozmetične in negovalne namene. Še posebej se obnese za nego kože in las. Poglejmo kako zelo.

  Suha koža

  Le nekaj kapljic kokosovega olja bo v trenutku poskrbelo za hidracijo kože celotnega telesa. Še posebej učinkovit je za nego kože na rokah. Z njim lahko negujete tudi trdo ob nohtno kožico.

  Piling kože

  Združite kokosovo olje in sodo bikarbono ter hkrati poskrbite za prekrvavitev kože, odstranili boste odmrlo kožo, kokosovo olje pa bo nahranilo in navlažilo kožo vašega telesa.

   Nega las

  Kokosovo olje je primerno za nego poškodovanih las. Da bodo vaši lasje mehkejši in, da se bodo okrepili in nahranili si pripravite masko za lase iz kokosovega olja in medu.

  V ta namen uporabite:

  • 2-3 jedilne žlice koksovega olja,
  • 1 žlico medu.

  Sestavini dobro premešajte med seboj in masko nanesite na vlažne lase. Pustite učinkovati 30-40 minut, nato pa lase umijte kot običajno. Lasje bodo po uporabi takšne maske mehki, sijoči in zdravega videza.

  Nega obraza

  Skrivnost lepe in mehke kože na obrazu je prav v kokosovem olju. Za nego obraza si pripravite masko iz kokosovega olja in medu, katera zmešate v razmerju 1:1 in nanesite na obraz (pri tem se izogibajte predelu okoli oči in ust) in pustite, da maska deluje 15 minut. Nato jo sperite s toplo vodo.

  Kokosovo olje bo odlično nadomestilo tudi balzam za ustnice. Ne le, da bodo vaše ustnice privlačno sijoče, mehke in voljne, ampak jih bo kokosovo olje tudi izdatno nahranilo in navlažilo.

  Kokosovo olje lahko zamenja tudi vaš odstranjevalec ličil. Ne le, da je zelo učinkovit pri odstranjevanju ličil (tudi vodoodporne maskare), ampak hkrati neguje kožo obraza in tudi trepalnice, ki bodo po uporabi mehke in sijoče.

  Prva pomoč pri pleničnem izpuščaju in dojenju

  Kokosovo olje bo pomirilo, umirilo in zacelilo občutljivo dojenčkovo kožo. V primeru pleničnega izpuščaja dojenčkovo kožo namažite z kokosovim oljem in draženje kože se bo hitro umirilo.

  Kokosovo olje bi morale uporabljati oziroma imeti na dosegu roke vse doječe mamice, saj bodo z njegovo pomočjo odpravile težave s suho in razpokano kožo bradavic. Kokosovo olje bo poskrbelo tudi za hitro celjenje in vlaženje občutljive kože bradavic.

  Nega ustne votline

  Kokosovo olje lahko uporabite tudi za izpiranje ustne votline, saj kokosovo olje ugodno deluje tudi na uničevanje bakterij v ustni votlini in preprečuje neprijeten ustni zadah. Če boste usta izpirali s kokosovim oljem pa boste poskrbeli tudi za dobro počutje in zdravje celega telesa.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.