Šampon proti izpadanju las

  Šampon proti izpadanju las
  Deli naprej

  Zaradi stresnega dela, okolja, v katerem živimo, nekakovostne hitre prehrane in pretirane uporabe neprimernih kozmetičnih izdelkov so vaši lasje krhki, lomljivi, brez življenja?

  Če se še poleg tega pripeti prekomerno izpadanje las, ki ni povezano z morebitnim jemanjem zdravil ali plešavostjo, katero smo žal podedovali, priporočam, da izdelate šampon proti izpadanju las kar doma.

  Po tem receptu boste dobili 140 ml šampona proti izpadanju las, ki bo ne samo ustavil izpadanja, pač pa bo v kombinaciji z nimovo masko pospešil rast las.

  Če si želite zagotovljen uspeh, uporabljajte šampon proti izpadanju las, narejen po tem receptu, najmanj 3 mesece. Prvi rezultati bodo opazni šele po enem mesecu, mladi lasje po celotnem lasišču, pa šele po treh mesecih redne uporabe šampona proti izpadanju las.

  V obdobju uporabe šampona proti izpadanju las ne uporabljajte drugih šamponov.

  Pripomočki za izdelavo šampona proti izpadanju las

  • tehtnica
  • posodica za mešanje sestavin
  • manjši lijak
  • keramična ali lesena žlička za mešanje sestavin
  • menzura (ali posoda z merilno oznako v ml)
  • flaška s pokrovom za shranjevanje narejenega šampona (najboljša bo embalaža kakšnega porabljenega šampona)

  Sestavine za izdelavo šampona proti izpadanju las

  • 55 ml destilirane vode
  • 80 ml navadnega brezovega ali koprivnega šampona za lase
  • 10 g neem praha ( zmlete nimove liste najdete v vseh bio lekarnah)

  Postopek za pripravo šampona proti izpadanju las

  Posodico za mešanje sestavin postavimo na tehtnico.Vanjo stresemo natančno 10 g nimovega prahu. V merilno posodico ali menzuro odtehtamo 55 ml destilirane vode in jo postopoma dodajamo že odtehtanemu neemovemu prahu. Med dodajanjem sestavine večkrat premešamo. Odtehtamo še 80 ml navadnega brezovega ali koprivnega šampona za lase in ga dolijemo ostalim dvem sestavinam.

  Sestavine dobro premešamo z pomočjo lesene ali keramične žličke in jih skozi lijak prelijemo v embalažo z pokrovom. Napolnjeno in zaprto embalažo,dobro pretresemo. Šampon proti izpadanju las je narejen.

  Šampon proti izpadanju las

  Uporaba šampona proti izpadanju las

  Pred uporabo ga vedno dobro pretresite. Šampon nanesemo na mokre lase in pustimo na lasišču okoli 5 minut, nato speremo in postopek ponovimo. V težjih primerih prekomernega izpadanja las priporočamo, da uporabite še neemovo oblogo za lase.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.