Domača obloga proti izpadanju las

  Domača obloga proti izpadanju las 1
  Deli naprej

  Obloga proti izpadanju las je odlična, kakovostna, naravna in zelo učinkovita nega las. Namenjena je vsem, ki imajo krhke, tenke in slabe lase. Z redno uporabo, boste zagotovo izboljšali vašo strukturo las. Če boste poleg obloge, ki jo je potrebno narediti enkrat na teden, uporabili še šampon proti izpadanju las, bo uspeh zagotovljen. Po treh mesecih redne uporabe šampona in obloge, boste na svojem lasišču opazili številne mlade laske. Neemova obloga proti izpadanju las, po tem receptu, zadostuje za enkratno in takojšnjo uporabo. Saj je popolnoma naravna, ne vsebuje konzervansov in je ne moremo shranjevati za dlje časa.

  Domača obloga proti izpadanju las

  Neem v prahu

  Bio neem v prahu ali indijska melija je že iz starodavnih indijskih zapisih, pozitivno učinkovala na človeško zdravje in počutje.Poleg izjemne in učinkovite nege in pospeševanj rasti las, se neem lahko uživa tudi kot čajni napitek. Učinkovit je pri čiščenju parazitov iz telesa, zmanjšuje povišan sladkor v krvi.

  Kot pri vsakem zeliščnem pripravku je učinek počasnejši, vendar trajnejši. Ne pozabite, da je za pravilno učinkovanje potrebna vztrajnost in doslednost.

  Pripomočki za izdelavo obloge proti izpadanju las:

  • tehtnica
  • manjša posodica
  • čopič za barvanje las
  • menzura ali posoda z merilnimi oznakami
  • frotirna brisača za lase

  Sestavine za izdelavo obloge proti izpadanju las:

  • 10 g neem praha ( nim je prah zmletih listov,ki ga dobimo v vseh bio lekarnah)
  • 60 ml destilirane vode

  Postopek za pripravo obloge proti izpadanju las:

  Oblogo proti izpadanju las pripravimo zelo preprosto,v le nekaj minutah. Potrebujemo samo dve sestavini, neem in destilirano vodo. Na tehtnico postavimo posodico, v kateri bomo izdelali oblogo. Vanjo odtehtamo 10 g zmletih neemovih listov, odstranimo s tehtnice in morebitne grudice razbijemo s pomočjo čopiča za barvanje las. V menzuro ali merilno posodico vlijemo 60 ml destilirane vode in jo postopoma dodajamo v posodico z odtehtanim prahom nima. Med dodajanjem destilirane vode sestavine nenehno mešamo s pomočjo čopiča za barvanje las. Sestavine mešamo tako dolgo, da se popolnoma združijo in spremenijo v blago kremno obliko.

  Domača obloga proti izpadanju las

  Lasje šamponiramo samo enkrat! Z brisačo jih dobro frotiramo in popivnamo odvečno vlago, na to nanesemo oblogo proti izpadanju las s pomočjo čopiča za barvanje.

  Nanašanje na laseh naj bo enako kot pri barvanju narastka.s Sestavine morajo priti na lasišče in potem šele na konice.
  Po končanem nanašanju, lasišče zmasirajte  in zavijete v frotirno brisačo in pustite delovati 40 minut. Ko čas delovanja poteče, oblogo temeljito speremo z veliko količino vode. Na lase nanesemo šampon in jih še enkrat operemo.

  Če uporabljate šampon proti izpadanju las v kombinaciji z oblogo, je zadosten čas delovanja obloge 25 minut.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.