S cimetom nad celulit

  S cimetom nad celulit 1
  Deli naprej

  Že samo vonj cimeta nam nariše nasmeh na obraz in izboljša naše razpoloženje. Cimet je krasno sredstvo za uravnavanje holesterola in ravni sladkorja v krvi (pomaga tudi pri preprečevanju sladkorne bolezni), vzpodbuja prebavo, pomirja in preganja prehladi in gripo. Umirja napihnjenost in tudi drisko.

  A cimet ni zgolj začimba, ki jo lahko zaužijemo. Cimet lahko uporabimo tudi zunanje, med drugim kot oblogo za odpravo celulita. Cimet na kožo deluje blagodejno, saj eterično olje cimeta poskrbi za napetost in lep tonus kože, poveča pretok krvi in vaša koža bo po uporabi bolj navlažena in mehka na otip. Pa še celulit boste odpravili oziroma zmanjšali.

  Obloga iz cimeta za odpravo celulita

  Za pripravo obloge iz cimeta s katerim boste odpravili celulit potrebujete:

  • cimet v prahu
  • vodo

  Potrebovali pa boste še:

  • prozorno folijo za živila

  Navodilo za pripravo anticelulitne obloge s cimetom

  Cimet v prahu zmešajte skupaj z vodo v takšnem razmerju, da boste dobili zmes, ki jo boste lahko lepo namazali na problematične dele. Nikar ne dodajte preveč vode. Samo toliko, da se bo dalo mazati. Zmešajte hitro, da ne dobite grudic. Zmes iz cimeta in vode takoj nanesite na predele s celulitom. Masa naj ne stoji, saj bi v nasprotnem primeru lahko postala sluzasta.

  Torej, takoj, ko zmes pripravite, jo nanesite (namažite na kožo). Nato namazane predele ovijte v prozorno folijo za živila, ki bo poskrbela, da bo anticelulitna obloga iz cimeta delovala učinkovitejše in bolj intenzivno. Pustite delovati pol ure, nato pa oblogo sperite s toplo vodo.

  Ko bo obloga začela delovati, boste na koži začutili toploto, ki se ji bo pridružil občutek pikanja. Koža bo na mestih, kamor ste nanesli oblogo iz cimeta za odpravo celulita vidno razdražena in občutek bo moteč. A ne skrbite, nič ni narobe, le anticelulitna obloga iz cimeta je začela opravljati svoje delo.

  Priporočljivo je, da si takšno oblogo iz cimeta za kar najboljše rezultate pripravite večkrat na teden (približno vsak drugi dan oz. trikrat tedensko).

  Pomemben je tudi zdrav življenjski slog

  Tako kot povsod v življenju, čudežnih napitkov, mask in oblog ni. Seveda pomagajo in so učinkovite, a le, če boste tudi vi sami vložili nekaj truda v odpravo težav, na pa naj gre za izgubo kilogramov ali odpravo celulita. Zato ne pozabite, da je za učinkovito delovanje te obloge iz cimeta zelo pomemben tudi zdrav življenjski slog, ki vključuje zdravo in raznoliko prehrano, veliko gibanja in seveda zadostno količino vnosa vode v telo.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja