Hranljive maske za suho kožo na rokah

  Hranljive maske za suho kožo na rokah 1
  Deli naprej

  Suha in razpokana koža na rokah, pa nič ne pomaga? Tokrat vam svetujemo, kako si pripraviti domače negovalne in hranljive maske za suho kožo na rokah, po kateri bo koža mehka, nahranjena in obnovljena. Poglejmo.

  Maska za roke iz mandljevega mleka in ovsenih kosmičev

  Mandljevo mleko in olje izjemno blagodejno delujeta na suho in razpokano kožo na rokah. Tudi ovseni kosmiči so nepogrešljivi pri negovanju suhe kože.

  Potrebujemo:

  • 1-2 žlici mandljevega mleka,
  • 2 žlici ovsenih kosmičev,
  • 1 žlica mandljevega olja (lahko tudi oljčnega).

  Ovsene kosmiče najprej zmeljemo, da dobimo ovseno moko, nato pa vse sestavine zmešamo v gosto zmes, ki je primerna za nanašanje. Gostoto lahko uravnavamo z dodajanjem mleka in olja. Masko nežno nanesemo na roke z masažnimi gibi in pustimo, da deluje 15-20 minut. V tem času si lahko čez roke oblečete bombažno rokavico. Masko nato speremo z mlačno vodo in zgolj roke nežno potapkamo (popivnamo) v brisačo.

  Maska za roke iz ovsene kaše

  Ovsena kaša v maski bo izdatno poskrbela in nahranila vašo kožo.

  Potrebujemo:

  • 1-2 žlici ovsenih kosmičev,
  • 1 žlico oljčnega ali mandljevega olja,
  • nekaj vode (hladne).

  Priprava in uporaba

  Ovsene kosmiče najprej dobro zmeljemo, da dobimo ovseno moko. Nato vse sestavine dobro zmešamo. Vode dodamo toliko, da dobimo primerno gostoto. Dobljeno masko za roke nanesemo na roke z nežnimi masažnimi gibi. Masko pustimo da deluje približno 20-25 minut. V tem času si lahko čez roke oblečete bombažno rokavico. Masko nato speremo z mlačno vodo in zgolj roke nežno potapkamo (popivnamo) v brisačo.

  Maska za roke s kokosovim oljem

  Kokosovo olje je zelo negovalno. In je primerno za nego suhe in razpokane kože na rokah.

  Za to masko potrebujemo le kokosovo olje, katerega nežno vmasiramo v kožo (nanesemo večjo količino kokosovega olja). Masiramo 3-5 minut. Nato si na roke nadenemo bombažno rokavico in pustimo, da maska deluje čez noč. izpiranje ni potrebno.

  Maska za roke iz krompirja, medu in oljčnega olja

  Prav ste prebrali. Krompirja. Krompir ni le vrtnina, ki se skorajda vsakodnevno znajde na naših krožnikih, ampak je tudi zelo zdravilen. Uporabimo pa ga lahko tudi v lepotne namene.

  Potrebujemo:

  • 1 srednje velik krompir,
  • 1 žlico mleka,
  • 1 žlico oljčnega olja,
  • 2 žlici medu.

  Priprava in uporaba

  Krompir skuhamo v olupku. Nato ga olupimo in ohlajen krompir zmečkamo. Dodamo mu še preostale sestavine in jih dobro premešamo. Dobiti moramo gosto zmes. Za dodajanje gostote dodajte med, če je zmes pregosta pa mleko.
  Masko iz krompirja in medu nanesemo na roke z nežnimi masažnimi gibi in pustimo delovati 15-20 minut. V tem času si lahko čez roke oblečete bombažno rokavico. Masko nato speremo z mlačno vodo in zgolj roke nežno potapkamo (popivnamo) v brisačo.

  Maska za roke iz banane/avokada

  Ste vedeli, da prezrele banane učinkujejo vlažilno?  Tudi avokado ima podobne učinke in našo kožo nahrani, navlaži in napolni z vitamini.

  Potrebujemo:

  • 1 prezrelo banano ali avokado,
  • žlico medu (ni nujno).

  Uporaba in priprava

  Banano ali avokado, odvisno od tega kateri sadež bomo uporabili, dobro pretlačimo in ji po želji dodamo še med. Obe sestavini dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes.Masko z nežnimi masažnimi gibi nanesemo na roke.

  Če smo masko za roke pripravili iz banane, jo pustimo učinkovati 15-20 minut. Če pa smo masko za roke pripravili iz avokada, masko pustimo učinkovati 5-10 minut.

  V tem času si lahko čez roke oblečete bombažno rokavico. Masko nato speremo z mlačno vodo in zgolj roke nežno potapkamo (popivnamo) v brisačo.

  4.8/5 - (6 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.