Maske za nego suhe in občutljive kože obraza

  Maske za nego suhe in občutljive kože obraza 1
  Deli naprej

  Koža obraza je skozi vse leto izpostavljena najrazličnejšim izzivom. V toplih mesecih je to vroče sonce, v hladnejših mesecih pa hlad in veter. Suha in občutljiva koža na obrazu potrebujeta posebno nego. Povsem enostavno in v udobju doma, iz sestavin, ki jih imate najverjetneje že doma, si lahko pripravite hranljivo masko za obraz, ki bo nahranila in pomirila suho in občutljivo kožo, ji povrnila sijaj, čvrstost in elastičnost. In vi se boste v svoji koži počutili odlično.

  Hranljiva maska za obraz z medom

  Med je izjemno hranljiv in blagodejno vpliva tudi na našo kožo, ne le na organizem. Tokrat si bomo iz medu, kateremu dodamo še druge, za kožo hranljive sestavine, pripravili masko, ki je primerna za nego suhe in občutljive kože.

  Potrebujemo:

  • 1 žlico medu,
  • 1 rumenjak,
  • 1 žlica kefirja.

  Priprava in uporaba:

  Vse sestavine v posodici dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes. Masko nanesemo na očiščen obraz in jo pustimo delovati približno 20 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo.

  Hranljiva maska za obraz z avokadom

  Hranljiva maska za obraz z avokadom je še posebej primerna za nego občutljive kože, ki jo bo pomirila, nahranila in negovala tako, kot si občutljiva koža zasluži. Za pripravo pa potrebujete le dve sestavini.

  Potrebujemo:

  • 1 zrelejši avokado,
  • 1-2 žlici olivnega ali mandljevega olja.

  Priprava in uporaba:

  Avokado zmečkamo in mu dodamo olivno olje. Oboje dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes. Masko za obraz z avokadom nanesemo na očiščeno kožo obraza in pustimo delovati 20-30 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo.

  Hranljiva maska za obraz z jajcem

  Za pripravo te maske za obraz potrebujete le eno sestavino – jajce. Primerna je za nego suhe kože.

  Potrebujemo:

  • 1 celo jajce.

  Za nego po uporabi maske za obraz: mandljevo, arganovo ali olivno olje.

  Priprava in uporaba

  Celo jajce (beljak in rumenjak) razžvrkljamo in si ga nanesemo na očiščen obraz. Pustimo, da se strdi. Po tem, ko se strdi oz. posuši pustimo, da deluje še 10-15 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo. Nato pa si kožo obraza namažemo z mandljevim, arganovim ali olivnim oljem.

  Hranljiva maska za obraz z ovsenimi kosmiči

  Tudi takšna maska za obraz je še kako primerna za nego suhe in občutljive kože, saj jo pomiri in nahrani.

  Potrebujemo:

  • 2 žlici ovsenih kosmičev,
  • 1 žlica medu,
  • 1/4 čajne žličke limoninega soka,
  • 1 beljak.

  Priprava in uporaba

  Ovsene kosmiče zmeljemo, da dobimo ovseno moko, dodamo ostale sestavine in jih dobro zmešamo v enotno zmes. Masko si nanesemo na očiščeno kožo obraza in pustimo, da deluje 10-15 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo.

  Naj vaša občutljiva in suha koža zasije v polni lepoti.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.