Maske za nego mastne kože obraza

  Maske za nego mastne kože obraza 1
  Deli naprej

  Mastna koža na obrazu potrebuje posebno nego. Že res, da kožo redno in vsakodnevno negujemo, čistimo in nanjo nanašamo primerno kremo, a za lepo in negovano kožo obraza si je treba nekajkrat mesečno vzeti malce več časa in si poleg redne nege pripraviti negovalno in hranilno masko, ki je primerna za nego mastne kože. Vse to lahko storimo v udobju doma z uporabo doma pripravljenih mask za obraz.

  Poglejmo kakšne maske za obraz so primerne za mastno (in kombinirano) kožo obraza.

  Maska za obraz iz avokada in medu

  Maska iz avokada in medu je se odlično obnese za nego mastne kože.

  Potrebujemo:

  • 1 zrelejši avokado,
  • 1 žlica medu.

  Priprava in uporaba:

  Avokado čim bolj zmečkamo in mu dodamo med. Obe sestavini dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Masko nanesemo na očiščen obraz in pustimo delovati 10-15 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo.

  Maska za obraz iz prečiščene gline

  Maska za obraz iz prečiščene gline, kateri dodamo še jabolčni kis, je fantastična za nego mastne kože. Velja opozoriti, da maska, ki vsebuje prečiščeno glino nikakor ni primerna za uporabo na občutljivi koži. Lahko pa jo nanesemo na mastno, mešano in normalno kožo. Poglejmo, kako se jo pripravi.

  Potrebujemo:

  • 2-3 žlice prečiščene gline,
  • malo vode,
  • 1-2 žlici jabolčnega kisa (najbolje domačega).

  Priprava in uporaba:

  Vse sestavine dobro premešajte. Količine se lahko malce razlikujejo, prilagodite jih tako, da boste dobili masko primerne gostote. Pripravljeno masko nanesite na obraz (lahko tudi vrat in dekolte) ter pustite delovati 20 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo.

  Maska za obraz iz jajc in medu

  To masko si lahko pripravite tudi, če je vaša koža suha. A velja pravilo: za mastno kožo vedno uporabimo beljak, za suho rumenjak.

  Potrebujemo:

  • 1 jajčni beljak,
  • žlico medu,
  • žlico oljčnega olja,
  • žlico mleka.

  Priprava in uporaba:

  Vse sestavine dobro premešamo med seboj in masko nanesemo na očiščeno kožo obraza. Pustite delovati 20 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo.

  Maska za obraz iz medu in limone

  Med je res odlično negovalno sredstvo za nego kože. Tudi mastne.

  Potrebujemo:

  • 2-3 žlice medu,
  • 1 žlica limoninega soka.

  Priprava in uporaba

  Za pripravo te maske za obraz boste potrebovali malo več časa. A brez skrbi, vse skupaj je zelo enostavno. Potrebovali boste dve posodi – eno večjo in eno manjšo za pripravo vodne kopeli. Na vodni kopeli (nad paro) nekoliko segrejte med, med bo tako postal nekoliko bolj tekoč.
  Medu nato primešajte sok limone in maso dobro premešajte, da se sestavine združijo (še vedno mešate nad soparo). Mešajte 2-3 minute.Nato masko za obraz z medom in limono odstavite s štedilnika in počakajte, da se ohladi.

  Ohlajeno masko nanesite na očiščen obraz in jo pustite delovati 15 minut. Po tem času si kožo obraza temeljito speremo s toplo oziroma mlačno (ne vročo!) vodo.

  5/5 - (2 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.