Jogurt za lepe lase in kodre

  Jogurt za lepe lase in kodre 1
  Deli naprej

  Imate skodrane lase, ki vam niso v ponos, saj zavozlani, ne sijoči, naelektreni in vsekakor bolj spominjajo na neurejen kup kot pa na privlačne kodre? In če vam zaupam, da je skrivnost do lepše strukture las in lepih, mehkih, sijočih kodrov povsem enostavna in se skriva v vašem hladilniku? Res je. Jogurt je preprost odgovor in rešitev za lepe, mehke in negovane kodre.

  Zakaj jogurt?

  Jogurt ni koristen in dobrodošel le v naši prehrani, ampak ga bodo zelo veseli tudi naši lasje, še posebej skodrani.

  Beljakovine v jogurtu bodo lase nahranile, jih obnovile, okrepile, pospešile njihovo rast ter upočasnile izpadanje las. Lasje bodo po uporabi maske iz jogurta sijoči, mehki ter močnejši, kodri pa lepši, bolj definirani in lepo padajoči.

  Maska za lase z jogurtom

  Potrebujete:

  • navaden jogurt (najbolje tekoči)

  Jogurt (količino prilagodite glede na dolžino vaših las) nanesite na suhe lase vse od lasišča, do konic. Pustite učinkovati 20-30 minut, nato pa sperite s toplo vodo (ne vročo, saj vroča voda še dodatno izsuši lase). Lase si po potrebi umijte še s šamponom, primernim za nego vaših (kodrastih) las.

  Maska za lase z jogurtom in oljčnim oljem

  Skodrani lasje so pogosto tudi suhi in zato, še posebej v poletnem času, ko so lasje še bolj izpostavljeni vremenskim vplivom (vročina, sonce), poleg jogurta uporabite tudi oljčno oziroma olivno olje.

  Potrebujete:

  • navaden jogurt (tekoči)
  • 1-2 jedilni žlici oljčnega olja

  Za srednjo dolžino las zadošča mali lonček tekočega jogurta in 1 jedilna žlica oljčnega olja, sicer pa si količino prilagodite glede na dolžino las.

  Jogurt in olivno olje dobro zmešajte skupaj in si masko za lase nanesite na suhe lase, vse od lasišča do konic. Pustite učinkovati 20-30 minut, nato pa masko za lase z jogurtom in oljčnim oljem sperite s toplo vodo (ne vročo!). Lase si po potrebi umijte še s šamponom, primernim za nego vaših (kodrastih) las.

  Maska za lase z jogurtom in medom

  Če so lasje zelo suhi, lahko tej maski dodate tudi malo oljčnega olja, ni pa potrebno. Med bo skupaj z jogurtom lase še dodatno nahranil in jih okrepil.

  Potrebujete:

  • navaden jogurt (tekoči)
  • 1 jedilno žlico medu

  Sestavine v posodici z uporabo lesene ali plastične žlice (s kovinsko bi uničili učinkovine v medu) dobro zmešajte med seboj. Nanesite na lase vse od lasišča pa do konic. Pustite učinkovati 20-30 minut, nato pa sperite s toplo vodo (ne vročo!). Lase si po potrebi umijte še s šamponom, primernim za nego vaših (kodrastih) las.

  5/5 - (6 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja