Domače mazilo zoper herpes

  Domače mazilo zoper herpes 1
  Deli naprej

  Nihče si ne želi imeti herpesa. Ko in če, se pa ta že pojavi, bi se ga radi čim prej znebili. Pri tem si namesto s kemijo lahko pomagamo na več naravnih načinov, o katerih smo v preteklosti že pisali. Danes pa vam zaupamo, kako lahko naredite domače mazilo zoper herpes iz zgolj treh sestavin. Poglejmo.

  Kaj sploh je herpes?

  Poznamo več vrst herpesa. Gre za virus, ki ga v sebi nosi kar 90% ljudi, a izbruhne zgolj pri nekaterih. Tako mnogi sploh ne vedo, da virus herpesa nosijo v sebi. Herpes običajno izbruhne, ko je naš imunski sistem oslabljen. In zato je močan imunski sistem in seveda tudi higiena rok in pribora s katerim jemo in kozarcev ter skodelic iz katerih pijemo, zelo pomembna pri preprečevanju nastanka herpesa.

  In kakšni so znaki pojava herpesa, ki najpogosteje izbruhne na ustnicah oziroma okoli njih, vseeno pa se lahko pojavi tudi kjerkoli na telesu?

  Začne se s pojavom pekoče bolečine, katero spremlja tudi neprijetno srbenje. Hitro se pojavi že prvi mehurček, kateremu se pridruži še kakšen. Vse skupaj tudi oteče. Nato se čez nekaj dni zančne pojavljati krasta, ki povzroča neprijeten občutek, celi pa se teden dni, lahko tudi dlje.

  Domače mazilo zoper herpes

  Po tem, ko je herpes že izbruhnil, ali pa takoj, ko začutimo, da se bo pojavil, na obolelo mesto nanesemo to domače mazilo zoper herpes.

  Potrebujete le tri sestavine, ki jih imate najverjetneje že doma: sodobikarbono, sol, vodo.

  In kako delujejo?

  Sodabikarbona na mestu izbruha virusa herpesa ustvari alkalno okolje, to je okolje, v katerem virusi ne morejo preživeti in tako pomembno vpliva na zdravljenje herpesa. Tudi morska sol velja za uspešno zdravilo zoper herpes, saj prav tako zavira nadaljnji razvoj herpesa.

  Kako pripravimo domače mazilo zoper herpes?

  Potrebujemo:

  • 4 žlice morske soli,
  • 4 žlice sodebikarbone,
  • malo vode.

  Priprava domačega mazila zoper herpes

  Priprava je nadvse enostavna. Morsko sol in sodobikarbono odmerimo v manjšo skodelico in ju premešamo med seboj. Nato jima dodamo malo vode. Vodo dodajamo postopoma, da je slučajno ne dodamo preveč. Vmes mešamo. Ko dobimo gosto zmes, primerno za mazanje, je domače mazilo zoper herpes pripravljeno.

  Najbolje je, da ga shranite v posodici, ki je primerna tudi za shranjevanje krem in jo lahko zaprete.

  Domače mazilo zoper herpes na obolelo mesto nanesite 3 do 4 dnevno. Če boste mazilo na obolelo mesto nanesli takoj, ko boste začutili, da se na vaši ustnici nekaj dogaja, se virus herpesa morda sploh ne bo utegnil razviti, saj ga bosta sodabikarbona in sol pravočasno zatrli in uničili pogoje za njegov nastanek.

  3.9/5 - (24 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.