Čemažev pesto kot negovalna maska za obraz

  Čemažev pesto kot negovalna maska za obraz 1
  Deli naprej

  Če ga še niste poskusili, ste zagotovo že slišali zanj. Čemažev pesto je krasen način kako shraniti čemaž, Allium arsinum, za kasnejši čas, ko čemaž v naravi ni več na voljo. Naredimo ga lahko na najrazličnejše načine in si z njim popestrimo kulinarične užitke in hkrati poskrbimo za naše zdravje, saj je čemaž zelo zdrav.

  Ampak, ali ste vedeli, da je čemažev pesto lahko tudi odlična negovalna maska za obraz?

  Čemažev pesto kot negovalna maska

  Za pripravo čemaževega pesta potrebujemo le nekaj sestavin. Tako pripravljen čemažev pesto lahko uporabimo kot namaz na kruhu ali kruhkih, ga pomešamo v našo najljubšo solato. Ali pa ga uporabimo v kozmetične namene. Verjemite, koža vašega obraza vam bo hvaležna.

  Čemažev pesto s skuto za nego obraza

  Sestavine za pripravo:

  • 30 listov čemaža,
  • 8 žlic skute,
  • 8 žlic sončničnih semen,
  • 4 žlice oljčnega olja (lahko tudi arganovo).

  Potrebovali bomo pa tudi: blender in steklen kozarček za shranjevanje čemaževega pesta.

  Priprava čemaževega pesta s skuto

  Sveže nabrane liste čemaže očistimo morebitnih smeti, ki smo jih nabrali skupaj z listi (listje, vejice …). Liste na hitro speremo pod tekočo vodo, če je to potrebno in jih osušimo. Liste čemaža, skuto, sončnična semena in oljčno olje damo v posodico blenderja in vse skupaj zmiksamo tako, da dobimo enotno zmes, pasto. Pripravljen čemažev pesto s skuto shranimo v steklenem kozarčku, ki dobro tesni. Hranimo v hladilniku.

  Uporaba čemaževega pesta v kozmetične namene

  Maska za obraz iz čemaževega pesta je primerna za nego problematične, kronično nečiste kože.

  Na očiščen obraz nanesemo čemažev pesto s skuto. Pri tem se izognemo območju okoli oči in ust. Pustimo, da deluje 10 minut, nato masko iz čemaževega pesta speremo najprej s hladno vodo, nato pa si obraz do konca umijemo z mlačno vodo (ne vročo!), si osušimo obraz nato pa lahko nanj nanesemo kremo, ki jo sicer uporabljamo.

  Zakaj čemažev pesto za nego obraza?

  Zagotovo se sprašujete za kaj poskrbi posamezna sestavina v čemaževem pestu, da pomaga problematični, nečisti koži? Poglejmo.

  Čemaž

  Čemaž ne le, da iz našega telesa pomaga odstranjevati strupe, blagodejno vpliva tudi na kožo, med drugim spodbuja tudi njeno obnavljanje in ima na sploh blagodejen vpliv na kožo.

  Skuta

  Skuta je pogosto sestavni del domačih mask za obraz. Skuta je bogata z minerali in tako poskrbi tudi za kožo obraza, ki je po uporabi mehka, nahranjena, voljna in mladostna.

  Oljčno/arganovo olje

  Oljčno olje je primerno za nego vseh vrst kože. Kožo nahrani, ji povrne voljnost in elastičnost. Prijazno je tudi do k alergijam nagnjeni koži.
  Arganovo olje je še posebej primerno za vse, ki imajo težave z nečisto kožo. Arganovo olje velja za eliksir mladosti. Deluje negovalno in pomlajevalno. Hkrati vlaži kožo in odpravlja akne. Spodbuja tudi obnovo kože.

  Poskrbite za svoje telo od zunaj in znotraj – s čemažem!

  5/5 - (6 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.