Zdravljenje opeklin z lanom

  Zdravljenje opeklin z lanom 1
  Deli naprej

  Tokrat bomo z vami delili enostaven, a zelo učinkovit način blaženja bolečin pri opeklinah (tudi sončnih), ki hkrati spodbuja celjenje kože.

  Ko pride do opeklin, je prva pomoč zelo pomembna. Hlajenje, hlajenje in še enkrat hlajenje. Pripravek iz lanenih semen pa nam nato pomaga odpraviti bolečino, hkrati pa blagodejno vpliva na celjenje rane.

  Pripravek iz lanenih semen zoper opekline

  Potrebujemo:

  • zvrhana žlica lanenih semen,
  • 1,5  dl vode.

  Priprava in uporaba

  Zvrhano žlico lanenih semen damo v 1,5 dl vode in pristavimo na štedilnik ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo zmerno vreti par minutk. Toliko, da voda postane sluzasta. Ohladimo na sobno temperaturo (lahko s pomočjo hladne vodne kopeli), nato pa damo v zamrzovalnik za tako dolgo, da nastane hladna, sluzasta oziroma želatini podobna zmes, obloga, s katero obložimo mesto opekline, čez poveznemo čisto laneno krpo. Bolečina bo popustila in minila, hkrati pa bo lan pospešil celjenje in obnovo kože.

  Oblogo iz lanenih semen na koži pustimo tako dolgo dokler nam ustreza oziroma jo menjamo na nekaj ur tako dolgo, dokler traja bolečina oziroma se rana ne zaceli. Torej jo lahko uporabljamo več ni oziroma tednov. Obloga iz lanenih semen je primerna tudi za nego sončnih opeklin.

  Rate this post

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.