Zdravilo zoper kašelj in vneto grlo iz domače lekarne

  Zdravilo zoper kašelj in vneto grlo iz domače lekarne 1
  Deli naprej

  Kašelj, katerega za povrh morebiti spremlja še boleče in vneto grlo je v zimskih mesecih pogosta težava. Ne le odraslih, ampak tudi otrok. Pomagamo si lahko z najrazličnejšimi pripravki, o nekaterih smo v preteklih prispevkih že pisali.
  Danes pa vam zaupamo recept za sila enostaven domač pripravek za katerega potrebujete le dve naravni sestavini, kateri najdemo praktično vsakem gospodinjstvu, to sta banana in med.
  Pa poglejmo, kako pripraviti zdravilo zoper kašelj in vneto grlo.

  Pozdravite kašelj in vneto grlo na naraven način

  Zakaj bi posegali po farmacevtskih pripravkih, ko pa ima narava rešitev tudi za zdravljenje kašlja in vnetega grla. Zato se naslednjič, ko boste prehlajeni ali imeli vneto grlo spomnite na pripravek iz domače lekarne – pripravek iz banan in medu.
  In kar je najboljše, to domače zdravilo je pravzaprav zelo okusno. In kar je najboljše, lahko ga uživajo tudi otroci (po dopolnjenem 1. letu starosti).

  Zakaj banane?

  Banane veljajo za pravo energijsko bombno, saj vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Tako me drugim v bananah najdemo vitamine: A, B1, B2, B6, C in D ter minerale: kalcij, kalij, magnezij, železo, jod, fosfor in klor.

  Zakaj med?

  Med ima mnoge blagodejne učinke. Predstavlja vir energije in na nas deluje pomirjevalno. Varuje pred okužbami in bakterijami, virusi. Pomirja kašelj in je na sploh dobro poznano ljudsko zdravilo. Vsebuje vitamine (B1, B2, B6, C …) in minerale (baker, natrij, kalij, fosfor, kalcij, magnezij, železo, mangan, silicij).

  Za pripravo potrebujete:

  • 1 zrelo banano,
  • 1 žlico medu,
  • 2 dl vode.

  Priprava

  Banano najprej olupimo (uporabite banano, ki je pikasta, takšna je ravno prav zrela za pripravo tega pripravka) in jih s pomočjo plastične ali lesene žlice (ali vilice) dobro zmečkajte. medtem na štedilniku v kozici segrejte vodo, da zavre. Ko voda zavre, vanjo stresite zmečkane banane, premešajte in pokrijte posodo (štedilnik naj bo ugasnjen). Vse skupaj pustite, da stoji 30 minut. Ko se zmes ohladi, dodajte med. Tudi med dodajajte z leseno ali plastično žlico, sicer bo izgubil vse svoje blagodejne učinke. Med, ki ste ga dodali, dobro vmešajte, da dobite enotno zmes.

  Tako, domači pripravek zoper kašelj in vneto ter boleče grlo je pripravljen. Pred uporabo ga malo pogrejte (toliko, da bo mlačen), nikar pa nad temperaturo 40°C. To zdravilo iz domače lekarne lahko zaužijete tri do štirikrat dnevno po 1 dl (po zgornjem receptu dobite količino za dva odmerka).

  Domače zdravilo pripravite vsak dan sproti, nikakor za nekaj dni vnaprej.

  Ob rednem jemanju tega domačega in naravnega zdravila iz banane in medu bo kašelj že po nekaj dneh ponehal in vneto ter boleče grlo se bo pozdravilo.

  4.8/5 - (19 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.