Z banano in cimetom do boljšega spanca

  Z banano in cimetom do boljšega spanca 1
  Deli naprej

  Napitek, ki poskrbi za boljši spanec? Tako je! Napitek iz banane in cimeta blagodejno vpliva na kvaliteto našega spanca, ki je zelo pomembna za naše splošno počutje. Poglejmo, kako si lahko z banano in cimetom pomagamo do boljšega spanca.

  Blagodejni napitek iz banane in cimeta

  Kvaliteten spanec je pomemben tako za naše fizično kot psihično počutje, saj se naše telo med spanjem regenerira. Ob pomanjkanju spanca ali pa, nekvalitetnem spanju, ko se ponoči prebujamo,  se posledice pokažejo tako na našem fizičnem in psihičnem počutju. Le, če smo dovolj spočiti in naspani, imamo dovolj energije za premagovanje vsakodnevnih opravil.

  Zato znanstveniki priporočajo, pitje napitka iz banane in cimeta vsak večer pred spanjem. Ne le, da bo takšen napitek poskrbel za kvaliteten spanec, ampak bo pripomogel tudi k zdravi telesni teži, saj boste izgubili kakšen kilogram, ali pa ga vsaj pridobili ne boste, saj bo napitek iz banane in cimeta poskrbel za porabo maščob.

  Zakaj banane?

  Banane vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Tako med drugim v bananah najdemo vitamine: A, B1, B2, B6, C in D ter minerale, med njimi tudi takšne, ki preprečujejo nespečnost. To so: kalcij, kalij, magnezij, železo. Vsebujejo pa tudi jod, fosfor in klor.
  Bogate so tudi z aminokislinami, ki poskrbijo za dvig ravni hormona, imenovanega serotonina, ki ga naše telo potrebuje za kvaliteten spanec.

  Zakaj cimet?

  Cimet, ki je bogat z esencialnimi olji, pomembno vplivajo na prebavo in tudi na prekrvavitev. Cimet poskrbi tudi za sprostitev, tako se boste pred spanjem prijetno sprostili.

  In zakaj je vpliv cimeta na naš krvni obtok tako pomemben? Verjeli ali ne, ampak krvni obtok je zelo pomemben, ko gre za kvaliteten spanec. Saj se preko njega telo čisti in hrani.

   

  Priprava napitka iz banane in cimeta

  Zaradi učinkov napitka iz banane in cimeta je pomembno, da ga pijete vsak večer, 30-60 minut pred spanjem. Po tem ne uživate več druge hrane. V tem času bodo sestavine iz napitka začele delovati. Najprej vas bo napitek sicer poživil, saj bo začel delovati na prebavo, sčasoma pa se boste zaradi napitka iz banane in cimeta tudi sprostili.

  Z rednim uživanjem tega napitka za boljši spanec se bo kvaliteta vašega spanja izboljšala. In kako ga pripravite?

  Potrebujete:

  • 1 banano
  • pol čajne žličke mletega cimeta
  • 5 dl vode

  Priprava

  Najprej zavremo vodo. Medtem banano olupimo in narežemo na kolobarje. Ko voda zavre, vanjo stresemo narezano banano. Ob zmernem vretju kuhamo 10 minut. Nato odstavimo s štedilnika in precedimo. Ko se malo ohladi, dodamo mleti cimet in dobro premešamo, popijemo. Pijemo pred spanjem (30-60 minut prej).

  4.4/5 - (15 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.