Sok iz zelene in česna za dvig imunosti

  Sok iz zelene in česna za dvig imunosti
  Deli naprej

  Sok, narejen iz stebel zelene in česna, pomaga na zdrav način zgraditi imunski sistem naših otrok. Sok je enostaven za pripravo in je primeren za otroke, starejše od štirih let.

  Zelena in njene zdravstvene prednosti

  Zelena vsebuje precejšnje količine hranilni snovi v obliki vitaminov, mineralov in antioksidantov. Izboljšuje imunski sistem in pomaga, da se učinkoviteje borimo proti različnim boleznim. Zaradi prisotnosti antioksidantov lahko zelena pomaga preprečevati okužbe dihal, ki so pri otrocih pogoste.

  Uravnava delovanje črevesja, zato lahko prepreči prebavne motnje. Napenjanje in zaprtje lahko preprečimo z uživanjem zelene. Lahko naredite tudi solato iz zelene in ponudite otrokom k prehrani. Vendar je zaradi značilnega močnega okusa zelene to malce težavna naloga.  Pomagate si lahko z jogurtom, da okus omilite.

  Česen in njegove zdravstvene prednosti

  Česen ima veliko antioksidantov, ki lahko okrepijo otrokov imunski sistem. Zaradi tega so bolj odpornejši na bolezni, še posebej na respiratorne težave, kot so kašelj, prehlad in gripa. To so tudi najpogostejše težave, ki prizadenejo otroke in česen se dokazano učinkovito bori s temi okužbami.

  Lastnosti česna pomagajo v boju proti slabemu holesterolu, kurijo maščobe in s tem preprečujejo nastanek debelosti pri otroku.

  Če česen redno uživamo, nas lahko zavaruje pred pogostimi zdravstvenimi težavami, kot sta visok krvni tlak in diabetes. S česnom lahko izboljšamo prebavo, presnovo in povečamo apetit otrok. Pomaga pa tudi preprečevati želodčne težave in zgago.

  Strok česna vsebuje Alicin, vitamin C, Selen in kvercetin, ki pripomore k izboljšanju očesnega vida in pri zdravljenju očesnih okužb.

  Recept za sok iz zelene in česna

  Uporabite lahko stebla zelene in nekaj listov za okus.

  Čas priprave: 10 minut za količino 200 ml

  Sestavine:

  • 2 stebli zelene
  • 200 ml vode
  • 3-4 stroke česna

  Priprava:

  Za pripravo čaja potrebujete svežo zeleno in česen. Olupite česen. Narežite stebla in liste zelene. Vse skupaj dajte v mikser, dodajte vodo in zmešajte. Sok je pripravljen.

  Dnevno lahko užijete 200 ml soka iz zelene in česna.

  Foto: Wild Tofu


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.