Naravna pomoč pri herpesu

  Naravna pomoč pri herpesu 1
  Deli naprej

  Najprej se pojavi pekoča bolečina na ustnici, katero spremlja neprijetno srbenje in kmalu nato opazite prvi mehurček, kateremu se običajno pridruži še kakšen … Vse skupaj lahko še prav neprijetno oteče. Čez dan ali dva nastane krasta, tudi ta povzroča neprijeten občutek in se celi teden dni ali več. Ali si sploh lahko pomagamo in omilimo pojav herpesa? Lahko. In to na povsem naraven način, brez uporabe kemije.

  Naravna pomoč pri herpesu

  Virus herpesa naj bi v sebi nosilo kar 90% ljudi, izbruhne le pri nekaterih. Najpogosteje se to zgodi, ko je naš imunski sistem oslabljen. Tako je močan imunski sistem in seveda tudi higiena rok in pribora s katerim jemo in kozarcev ter skodelic iz katerih pijemo, zelo pomembna pri preprečevanju nastanka herpesa.

  Na naraven način si zoper herpes pomagamo tako v fazi, ko herpes, še ni razvit in ga tako zatremo. Pa tudi kasneje, ko je herpes že razvit. Takrat ga zdravimo in blažimo njegove simptome.

  Naravna pomoč za zatiranje herpesa

  Takoj, ko začutite prve znake herpesa, si lahko pomagate s:

  • kavo,
  • zelenim čajem
  • ali alkoholom.

  S kavo si lahko pomagate tako, da skuhate močno črno, nesladkano kavo. Ko se kava ohladi, vanjo pomočite vatirano palčko in kavo nanesite na prizadeto mesto. Alkohol, ki ga lahko kupite v lekarni (ali pa uporabite močno žgano pijačo) na enak način z vatirano palčko nanesite na prizadeto mesto. Zeleni čaj skuhamo in ga precedimo. Čaj lahko popijete, precedek, ki pa ostane, pa uporabite kot oblogo, ki jo položite na mesto, kjer se začenja razvoj herpesa in pustite delovati nekaj časa.

  Pomagal naj bi tudi ognjič. V ta namen potrebujete svež ognjičev cvet, iz katerega iztisnete tekočino, ki jo nanesete na vatirano palčko in z njo premažete prizadeto mesto.

  Če boste ukrepali dovolj zgodaj, se herpes ne bi smel razviti naprej.

  Pomoč po tem, ko je herpes že razvit

  Če pa je herpes že nastal, lahko herpes na naraven način pozdravite s pomočjo:

  • ognjiča ali ognjičeve kreme,
  • česnom,
  • aloe vere,
  • oljčnega olja,
  • propolisa, medu.

  Tako ognjič, kot ognjičeva krema bosta pomagala, da bolečina pri herpesu ne bo tako huda in, da hrasta, ki bo nastala, ne bo tako neprijetna. Enako učinkuje tudi oljčno olje, ki kožo hkrati tudi neguje. Iz česna, naravnega antibiotika, iztisnite sok, katerega s pomočjo vatirane palčke nanesite na herpes. Propolis in med delujeta protivnetno, pa tudi kot blažja analgetika.  Simptome herpesa pa blaži in zdravi tudi aloe vera, katero olupimo in jo za krajši čas položimo na herpes.

  Če nobenega od naštetih naravnih pripravkov nimate pri roki, bo zadostoval tudi resnično masten vazelin, ki bo ublažil neprijeten občutek, ki ga povzroča herpes.

  4.6/5 - (5 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.