Naravna krema za dišeče pazduhe

  Naravna krema za dišeče pazduhe 1
  Deli naprej

  Naravna krema za dišeče pazduhe je ena izmed najbolj priljubljenih in skrbno pripravljenih naravnih izdelkov. Naše pazduhe so zelo občutljive, tam se nahajajo bezgavke, ki že v manj kot  minuti vsrkajo nanesene izdelke pod kožo in jih nato preko krvi prenašajo po telesu. Zato je še kako pomembno, da ohranimo našo kožo na tem delu čisto in brezhibno.

  To lahko storimo le z uporabo naravnih izdelkov. Naj bodo to izdelki, ki jih tudi uporabljamo v redni prehrani, izdelki, ki jih lahko tudi zaužijemo brez kakršnih koli posledic.

  Številna negovalna sredstva, namenjena našim pazduham, ki jih dobimo v trgovini, niso ravno prijazna do naše kože. Nekateri izdelki vsebujejo aluminij in druge, našem telesu ne ravno prijazne snovi. Zato je toliko bolj pomembno da se obrnemo k naravi.

  Kot že vemo, je potenje povsem naravno izločanje, ki ga naše telo samodejno sproži in ga ni dobro ustavljati. Lahko se pa s pomočjo narave znebimo neprijetnih vonjav pod našimi pazduhami. Naravno kremo za dišeče pazduhe, nanesemo lahko kadarkoli in tako večkrat na dan odišavimo naše pazduhe, ne da bi imeli posledice in nezaželene učinke na naše zdravje.

   

  Kaj potrebujemo za izdelavo naravne kreme za dišeče pazduhe

  Za izdelavo kreme za dišeče pazduhe potrebujemo manjšo posodico z pokrovom, velikosti 100 ali več gramov. Najbolje bo, če uporabimo posodico od kakšne že porabljene kreme za roke ali obraz. Poleg tega potrebujemo še čajno žličko, kapalko in tehtnico.

  Sestavine za izdelavo kreme za dišeče pazduhe

  • 70 g karitejevega masla
  • 4 čajne žličke  prečiščene sode bikarbone (brez dodanega aluminija)
  • 40 kapljic čistega eteričnega olja vrtnice, sivke, limonine trave ali drugih eteričnih olj
  • 15 kapljic hladno stisnjenega 100 % mandljevega olja

  Kako izdelamo naravno kremo za dišeče pazduhe

  Naravno kremo za dišeče pazduhe izdelamo zelo hitro in brez težav. Paziti moramo samo to, da skrbno izberemo njene sestavine. Karitejevo maslo naj bo iz 100 % karitejevega semena, brez dodanih sestavin. Prečiščeno sodo bikarbono dobimo v lekarni (vzemite jedilno sodo brez dodanega aluminija).

  Eterična olja naj bodo 100 % čista, odločimo se za samo eno eterično olje in sicer tisto, katerega vonj je vam najbolj priljubljen. Ženske ponavadi izberemo vonj vijolice ali vrtnice, moškim se bolj poda sivka, rožmarin ali limonina trava. Mandljevo olje naj bo po možnosti iz ekološke pridelave. Pomembno je, da skrbno izberemo sestavine ker bomo samo na ta način izdelali kvalitetno kremo za dišeče pazduhe.

  Naredimo jo tako da najprej odtehtamo 70 g karitejevega masla in mu dodamo mandljevo olje. Ti dve sestavini premešamo. Ko so sestavine združene, jim dodamo še štiri žličke sode bikarbone.

  Sestavine ponovno dobro premešamo in združimo, paziti moramo, da maslo in olje vpijeta vso sodo bikarbono. Narediti moramo gladko kremo brez grudic. Na koncu dodamo še 40 kapljic eteričnega olja po izbiri, kremo še enkrat premešamo in zapremo.

  Tako narejene kreme ni potrebno hraniti v hladilniku, postavimo jo lahko na polico v kopalnico, tako jo bomo imeli vedno pri roki. Naravno kremo za dišeče pazduhe nanesemo na čiste in posušene pazduhe in počakamo nekaj minut, da se krema vpije v kožo.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.