Česnov sok – za boljše počutje

  Česnov sok - za boljše počutje
  Deli naprej

  Priprava česnovega soka je enostavna in nam vzame le nekaj časa. Pitje česnovega soka ima veliko pozitivnih učinkov, poleg tega pa izboljšuje splošno zdravje in deluje preventivno pri nekaterih običajnih vnetjih. Česnov sok lahko izboljša imunski sistem in pomaga okrepiti telo,  preprečuje prehlad, znižuje holesterol in izboljšuje stanje krvnožilnega sistema.

  Zakaj je dobro piti česnov sok

  Česnov sok je lahko dober pripravek za lajšanje zdravstvenih stanj, ki tarejo večino ljudi. Prav tako pomaga pri preprečevanju nekaterih kroničnih bolezni in preprečuje nastanek nekaterih obolenj, kot so, recimo, rakava obolenja in bolezni, povezane z debelostjo.

  Česnov sok je dobrodošel tudi pri shujševalnih dietah in tudi izboljšuje stanje krvnožilnega sistema. Prav tako ga lahko učinkovito uporabljamo pri zdravljenju nekaterih bakterijskih vnetij.

  Alicin, aktivna sestavina česna, lahko vpliva na zmanjšanje telesne teže in preprečuje srčne bolezni, povezane s povečano telesno težo. Ko zaužijemo česen, alicin pomaga zmanjševati zamaščenost telesa. Če poleg pitja česnovega soka še zdravo jemo in vadimo, se bo naše splošno počutje zelo izboljšalo. Zmanjšala se bo vsebnost slabega holesterola in povečala  vsebnost dobrega holesterola. S pitjem česnovega soka boste izgubili odvečno težo, vaša kri pa bo bolj tekoča in manjša bo verjetnost za nastanek krvnih strdkov, ki so lahko glavni vzrok za nastanek srčnega infarkta ali možganske kapi.

  Kako pripravimo česnov sok

  Za pripravo česnovega soka potrebujemo glavo česna.

  Česen očistite. Stroke česna zmeljite ali uporabite stiskalnik za česen. Zmleti oz. pretlačeni česen precedite skozi gazo. česnov sok shranite, ostanke česna pa lahko uporabite pri kuhi.

  Česnov sok je tako pripravljen za pitje. To lahko storite takoj, lahko pa česnov sok za kasnejšo uporabo shranite v hladilniku. Pred pitjem lahko v česnov sok dodate nekaj limonovega soka, po želji tudi cimet in nekaj sladkorja. Česnov sok lahko tudi dodate drugim sokovom, v juho ali drugo hrano.

  S česnovim sokom najhitreje in najučinkoviteje zaužijete vse, kar vam česen lahko ponudi – od okusa, dišav, do hranilnih vrednosti. Uživajte v dobrem zdravju. Naj opozorimo, da česnov sok ni zdravilo, ampak zdrava prehranska izbira. V primeru bolezni morate obiskati zdravnika.

  4.9/5 - (7 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.