Česen in limona – recept za zdravo in dolgo življenje

  Česen in limona - recept za zdravo in dolgo življenje 1
  Deli naprej

  Česen in limona nista nepogrešljiva le v kulinariki, ampak tudi v zdravilstvu. Če ju še niste vključili v domačo lekarno, potem nikar ne oklevajte in to storite. V nadaljevanju si lahko preberete kako narediti pripravek iz limon in česna, ki bo poskrbel za čiščenje maščobnih oblog iz krvnih žil, deluje pa tudi preventivno, saj preprečuje srčno kap, nastanek tumorjev, vpliva na izboljšanje vida in deluje pomlajevalno na celotno telo. Še prej pa si poglejmo kakšne zdravilne učinke v sebi skrivata česen in limone.

  Česen – naravni antibiotik

  Česen je najbolj znan naravni antibiotik in je nepogrešljiv pri zdravljenju in lajšanju marsikatere zdravstvene težave. Česen je kot zdravilo najbolj učinkovit surov.

  Česen zdravi aterosklerozo, znižuje raven krvnega tlaka, znižuje raven holesterola v krvi, pomaga ob pikih žuželk, je učinkovit pri zdravljenju prehladnih obolenj, tudi gripe.
  Deluje proti glivično in se tako odlično obnese za zdravljenje glivičnih okužb. Česen se priporoča tudi za urejanje sladkorne bolezni.
  Priporoča se tudi za lajšanje težav s povečano prostato. Velja za enega od nravnih kropilcev imunskega sistema. Pomaga tudi pri izločanju strupov iz telesa in še in še. Lahko bi napisali, da je ni bolezni, pri kateri česen ne bi pomagal.

   Limona – rumeni sadež zdravja

  Limono uporabljamo v kulinariki, kozmetiki in seveda – v zdravilstvu. Limona ima mnoge blagodejne učinke.
  Med drugim ugodno vpliva na prebavo in odpravlja napihnjenost in vetrove. Pomagajo pri razstrupljanju telesa. Zatira parazite in zavira nastanek rakastih celic.
  Limone pomagajo pri zdravljenju prehlada in prehladnih obolenj, tudi gripe in angine. Limone pozitivno vplivajo tudi na zniževanje povišane telesne temperature. Skrbijo za dvig odpornosti in pospešujejo delovanje imunskega sistema.
  Ugodno vplivajo tako na jetra kot na ledvice.  Limone so učinkovite pri uravnavanju krvnega tlaka in holesterola v krvi.
  Pomagajo zoper krče v nogah. Obnesejo se tudi za blaženje glavobola in bolečine v ušesih.
  Vplivajo tudi na delovanje ščitnice, saj vzpodbujajo njeno pravilno delovanje.
  Uporablja se tudi za beljenje zob. Pomaga ob pikih žuželk in zdravi bradavice, žulje, tudi podplutbe.
  Limone pomagajo pri lajšanju težav z revmo, preganjajo utrujenost in nespečnost.
  Delujejo poživljajoče in osvežujoče.  In še in še …

  Pripravek iz česna in limon

  Naredite kuro in uživajte pripravek iz česna in limon, ki bo vplival predvsem na izboljšanje splošnega zdravja in izboljšanje splošnega počutja. Skrbi tudi za čiščenje maščobnih oblog.

  Sestavine:

  • 300 g česna,
  • 1000 g limon (bio).

  Potrebovali pa boste še 1,5 l vode.

  Priprava:

  Limone, z lupino vred (zato je pomembno, da imate limone ekološke pridelave) in česen, katerega olupimo, zmeljemo v blenderju. V večji posodi zavremo 1,5 l vode in vanjo stresemo zmiksane limone. V pokritem loncu ob zmernem vretju kuhamo točno 15 minut. Odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, vsebino prelijemo v večji steklen kozarec in kozarec zapremo. Hranimo ga v hladilniku.

  Tako pripravljen pripravek iz česna in limone uživajte 25 dni zaporedoma in popijte po 0,5 dl na dan. Priporoča se pitje na tešče, saj se takrat česen najbolje absorbira in učinkuje najmočneje.

  Po 25 dneh morate s pitjem tega prispevka prenehati in naredite 10 dnevni premor, nato lahko kuro ponovite. Deset dnevni premor je zelo pomemben. Ne glede na to, ali boste kuro ponovili ali začeli z zdravljenjem s katero drugo kuro.

  Vseeno pa velja, da takšno kuro s česnom in limonami lahko naredite enkrat, dvakrat letno. Praviloma lahko kuro ponovite po najmanj 6 mesecih ali več.

  3.7/5 - (44 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.