Blagodejni učinki metinega čaja

  Blagodejni učinki metinega čaja 1
  Deli naprej
  • 70
   Shares

  Tudi vi spadate med ljubitelje čajev, ki si radi pripravijo skodelico metinega čaja? Metin čaj, ki nas pomiri že samo s svojo aromo katera nam na eni strani pričara barve in toplino, hkrati pa nas vonj menthe spominja ledeni hlad in nas osveži, ni le napitek prijetnega okusa in bogate arome, ampak je tudi zdravilen.
  Poznamo več vrst mete in v zdravilne namene se uporablja več kot deset vrst met. Zato, naj si bo vaš čaj pripravljen iz maroške, poprove, mentolove ali črne mete, v vsakem primeru bo imel na vas blagodejne učinke.

  Priprava metinega čaja

  Za pripravo skodelice metinega čaja potrebujete:

  • 2 dl vroče vode,
  • 1-2 čajni žlički posušene mete.

  Metin čaj pripravimo tako, da vodo najprej zavremo, nato pa jo pustimo stati cca. 3-5 minut, da se nekoliko ohladi. Saj mora biti voda, za pripravo metinega čaja, vroča, ne pa vrela.
  V skodelico damo posušeno meto in jo prelijemo z vročo vodo. Pokrijemo in pustimo stati 8-10 minut, nato čaj precedimo.

  Priporoča se pitje nesladkanega čaja, katerega pa po želji lahko sladkamo z medom.

  Blagodejni učinki metinega čaja

  Meta vsebuje veliko vitamina A, pa tudi vitamina C. Tako se pitje metinega čaja priporoča v času prehladnih obolenj, saj blaži simptome prehlada, hkrati pa razkužuje ustno votlino in tudi zgornji del dihal. Pijejo naj ga tudi osebe (tudi otroci), ki okrevajo po težjih boleznih, saj meta na sploh deluje krepčilno in pomaga okrepiti šibek organizem.

  Metin čaj nas pomirja in bo pomiril tudi živčno napetost, hkrati pa okrepil naše živce. Prepustite se vonju in okusu, ki vam ga ponuja skodelica metinega čaja in preženite vsakdanji stres.

  Ugodno vpliva tudi na želodec, saj ga krepi in pomirja. Ko je prisotno bruhanje in slabost, bo metin čaj pomagal in umiril težavo. Pomirja tudi razdraženo črevesje in tudi drisko. Pomaga pri težavah z želodčnimi krči, saj jih umirja. Umirja tudi težave z želodčno kislino. Pitje metinega čaja spodbuja izločanje seča.

  Ob glavobolu si vsekakor privoščite metin čaj, saj ga bo odpravil. Ker pa deluje pomirjajoče, nas bo skodelica metinega čaja tudi pomirila in uspavala.

  Ženske, ki imajo težave z menstrualnimi krči si lahko pomagajo s pitjem metinega čaja, saj le-ta sprošča krče.

  Uporabimo pa lahko tudi obkladke iz metinega čaja. Takšni obkladki pomirjamo srbečo kožo, blažijo simptome, ki nastanejo zaradi pika žuželk.

  Kljub vsem blagodejnim učinkom, ki jih prinaša metin čaj, pa velja opozoriti, da lahko pretirano pitje metinega čaja povzroči težave s srcem. Zato naj bo pitje zmerno.

  Blagodejni učinki metinega čaja
  5 (100%) 5

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja