20 razlogov zakaj je pitje mlačne limonade koristno

  20 razlogov zakaj je pitje mlačne limonade koristno 1
  Deli naprej

  Ste med tistimi, ki vsako jutro na tešče popijejo mlačno limonado? Niste? V vsakem primeru si preberite spodnjih 20 razlogov zakaj je pitje mlačne limonade koristno za naše telo in naj mlačna limonada postane del vaše jutranje rutine.

  20 razlogov zakaj je pitje mlačne limonade koristno

  1. Vpliv na jetra

  Pitje mlačne limonade blagodejno vpliva na delovanje jeter, saj vzpodbuja jetra pri proizvajanju večjega števila encimov. Pozitivno vpliva tudi na čiščenje jeter, saj pomaga pri izločanju strupenih snovi iz jeter.

  2. Vpliv na prebavo in presnovo

  Pitje mlačne limonade pomaga telesu pri boljši presnovi in absorbciji hranil. Vzpodbuja metabolizem, da deluje hitreje in učinkoviteje, spodbuja tudi gibanje črevesja. Prebava se bo z rednim pitjem mlačne limonade občutno izboljšala.

  3. Adijo, zgaga!

  S pitjem mlačne limonade se boste poslovili od neprijetne zgage, saj jo limonin sok odpravlja.

  4. Za močnejši imunski sistem

  Ne le, da je okusna, ampak s pitjem tople limonade v naše telo vnesemo veliko vitaminov in mineralov. Poleg tega je limona močan antioksidant, ki pomaga pri krepitvi naše naravne odpornosti in obrambe pred virusi in bakterijami.

  5. Ščitnica

  Pitje mlačne limonade ugodno vpliva tudi na delovanje ščitnice, najpomembnejše žleze v našem telesu.

  6. Blagodejno vpliva na mišice in sklepe

  Redno pitje mlačne limonade ima pozitiven učinek na zmanjšanje bolečine v mišicah in sklepih. Med drugim mlačna limonada telo oskrbi s kalijem, magnezijem in kalcijem.

  7. Poživlja in osvežuje

  Topla limonada nas osveži in poživi. Prežene utrujenost. Poleg tega zaradi velike vsebnosti kalija preganja depresijo in občutek tesnobe.

  8. Proti napihnjenosti in otečenim udom

  Poleg tega, da nas osveži in poživi, zaradi velike vsebnosti kalija mlačna limonada pomaga pri odvajanju zastale tekočine v telesu. Z rednim pitjem boste tako preprečili otekanje udov in napihnjenost in, kot že omenjeno, iz telesa izločili toksine, ki se nabirajo v njem.

  9. Žolčni in ledvični kamni

  Pitje mlačne limonade pozitivno vpliva na izločanje ledvičnih in žolčnih kamnov in preprečuje njihov nastanek.

  10. Za zdravje ustne votline

  Pitje vode z limono pozitivno vpliva tudi na preprečevanje parodontoze dlesni. Preprečuje tudi nastanek zobne gnilobe.

  11.  Izguba kilogramov

  Limona zaradi pozitivnih učinkov, ki jih ima na prebavo in metabolizem pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov. Poleg tega so limone bogate z vlakninami, ki pomagajo pri hujšanju in vzbujajo občutek sitosti.

  12. Za lepo in mladostno kožo

  Limone so najbolj poznane po svojem vitaminu C, čeprav ta vitamin še zdaleč ni edini, ki ga limone vsebujejo. Vitamin C je zelo pomemben tudi za nego kožo, njegovi antioksaditivni učinki namreč blagodejno vplivajo na kožo, saj jo pomlajujejo in negujejo. Vitamin C vpliva tudi na posvetljevanje kože.

  13. Balzamičen učinek

  Kljub temu, da je limona kislega okusa, na naše telo deluje bazično in odpravlja zakisanost in pomaga pri uravnavanju (višanju) pH v telesu.

  14. Protirakavo delovanje

  Prav zaradi alkalizacijskega učinka, ki ga imajo limone na naše telo (bazično delovanje), pitje mlačne limonade vpliva na preprečitev nastanka rakavih obolenj.

  15. Za nosečnice in razvoj zarodka

  Limona pomaga tudi pri razvoju kostnega mozga pri še nerojenih otrocih.  Zato je pitje mlačne limonade priporočljivo tudi za nosečnice.

  16. Adijo, jutranja slabost

  Še eden izmed razlogov zakaj je pitje mlačne limonade koristno za nosečnice. S pitjem tople limonade preženemo tudi jutranjo slabost v nosečnosti.

  17. Protivnetni učinki

  Ker ima limona med drugim tudi protivnetne učinke, se bo pitje mlačne limonade obneslo tudi v času prehladnih obolenj in okužbe dihalnih poti. Pomaga zdraviti simptome gripe in prehlada, pa tudi vnetega grla.

  18. Za urejen holesterol v krvi

  Limone imajo pozitiven učinek tudi na uravnavanje holesterola v krvi.

  19. Za urejen krvni tlak

  Limona naravnost čudežno vpliva tudi na urejanje krvnega tlaka. Načinov za to je več, med njimi tudi redno pitje mlačne limonade.

  20. Manjša željo po kofeinu

  Limone so lahko v veliko pomoč pri odvajanju od kofeina. Zato bo pitje mlačne limonade zjutraj, na tešče kot nalašč, da preženete svojo jutranjo potrebo po kofeinu in poleg tega svojemu telesu naredite mnogo dobrega.

  In kako pripravimo mlačno limonado?

  Sok ene limone zmešamo s kozarcem mlačne vode (v poletnem času lahko tudi malce hladnejše) in popijemo zjutraj, na tešče.

  4.5/5 - (10 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.