Sivkino olje za gladko kožo

  Sivkino olje za gladko kožo 1
  Deli naprej

  Sivkino olje za gladko kožo obraza in telesa je odlična in povsem naravna kozmetika za vse tipe kože. Predvsem ga bodo veseli tisti, ki imajo probleme s tanko in suho kožo na obrazu, ki se že kažejo znaki rdečice.

  Sivkino olje za gladko kožo je zagotovo eden izmed najboljših izdelkov za glajenje kožnih gub. Ob rednem nanašanju in deset minutni masaži obraza bomo s sivkinim oljem dosegli odlične rezultate. Vaša koža na obrazu bo veliko bolj mehka in gladka, gube bistveno manj izrazite in celotni obraz pomlajen že v prvih štirih tednih uporabe.

  Sivkino olje za gladko kožo lahko uporabljamo tudi za odstranjevanje strij in celulita. Tudi tukaj bomo dobili izjemno dobre rezultate. Pri odpravljanju strij ali celulita je prav tako pomembno, da sivkino olje naneseno na prizadete dele kože in z blazinicami prstov dobro in temeljito zmasiramo. Za tiste ki imajo mastno kožo in manj gubic bo zadostovalo, da dva do tri krat na teden nanesejo sivkino olje na obraz in obrazno kožo temeljito zmasirajo. Tisti, ki imajo suho kožo z bolj izrazitimi gubami, sivkino olje nanašajo vsak večer pred spanjem.

  Sivkino olje za gladko kožo 2

  Kaj potrebujemo za izdelavo sivkinega olja za gladko kožo :

  • Stekleni kozarec za vlaganje s pokrovom
  • Cedilo
  • Čisto po možnosti sterilno gazo
  • Posodo za odcejanje narejenega sivkinega olja

  Potrebne sestavine :

  • Poln stekleni kozarec za vlaganje sivkinih cvetov
  • 8 dcl ekstra deviškega olivnega olja

  Kako izdelamo sivkino olje za gladko kožo

  Sivkino olje za gladko kožo izdelamo zelo preprosto. Vzamemo kozarec za vlaganje in ga napolnimo s sivkinimi cvetovi. Paziti moramo, da so v kozarcu samo cvetovi, peclje in liste odstranimo. Sivkini cvetovi naj bodo po možnosti pobrani tik pred cvetenjem, takrat ima namreč sivka največ eteričnega olja in bo naš izdelek poleg visoke kvalitete, še zelo prijetnega vonja. Olje lahko izdelamo tudi z odprtimi cvetovi sivke, kvaliteta bo enaka, le nekoliko manj bo odišavljeno. Kozarec napolnimo do roba in sivkine cvetove ne potiskamo navzdol. Po cvetovih sivke v kozarcu za vlaganje postopoma vlijemo 8 dcl olivnega olja in s pokrovom dobro zapremo kozarec.

  Tako narejene sestavine v zaprtem steklenem kozarcu za vlaganje obrnemo dva do tri krat navzdol in navzgor, da se cvetovi sivke in olje lepo združijo. Kozarec postavimo na zunanji del okenske police na toplo za 40 dni . Paziti moramo le, da sestavine niso izpostavljene direktnemu soncu in da kozarec pretresemo vsaj enkrat na teden. Po poteku tega časa, kozarec odpremo in skozi cedilo odcedimo olje, sivkine cvetove pa postavimo na sredino pripravljene gaze, gazo zapremo in  iztisnemo olje iz sivkinih cvetov. Vse skupaj damo nazaj v kozarec za vlaganje ali kakšno drugo stekleno posodo z zamaškom in postavimo v kopalnico. Tako narejeno sivkino olje lahko uporabljate vsak dan v večernih urah preden se odpravite v posteljo. Koža bo že po prvem nanosu, ko se zjutraj zbudite, mehkejša na dotik.

  Sivkino olje za gladko kožo, narejeno po tem receptu, vam bo količinsko zadostovalo za celo leto oziroma do naslednje sezone. Olje shranite na suho in temno mesto v kopalnici in ga uporabljajte redno. Za zelo suho kožo dvakrat na dan zjutraj in zvečer, za mešano do suho kožo samo enkrat pred spanjem in za mastno kožo enkrat do dvakrat tedensko pred spanjem. S sivkinim oljem ob redni uporabi in masaži bomo v nekaj mesecih bistveno izboljšali strukturo naše kože ne glede na to ali olje uporabljamo za obraz ali stegna in trebuh. Poskusite, ne bo vam žal.

  4.5/5 - (74 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.