Olje za rast in nego trepalnic

  Olje za rast in nego trepalnic
  Deli naprej

  Si želite dolge in goste trepalnice? Zveni neverjetno, vendar je na povsem naraven način in z redno vsakdanjo uporabo tudi to mogoče.

  Kemijska sestavina lepil pri umetnem podaljševanju trepalnic s svilo pogosto izziva alergijske reakcije. Ker so oči naš najbolj občutljiv zaklad, je zelo pomembno, da skrbimo za njihovo zdravje. Naravni izdelki, kot so olja za podaljševanje trepalnic, bodo ob redni in dolgotrajni uporabi bistveno podaljšali in zapolnili naše trepalnice.

  Tako bomo po šestih mesecih redne uporabe občudovali videz svojih zdravih dolgih in polnih trepalnic.

  Terapija ki jo izvajamo z olji, je preprosta in nezahtevna. Vzela nam bo eno minutko časa in bo delovala na vaše trepalnice negovalno, spodbujala bo rast in zadebelila vsako posamezno trepalnico na povsem naraven način.

  Kaj potrebujemo za oljno nego trepalnic

  • 40 kapljic čistega ricinusovega olja
  • 4 kapljice čistega mandljevega olja

  Ricinusovo olje ki ga potrebujemo za pripravo, dobimo v lekarni. Mandljevo olje naj bo hladno stisnjeno in pa iz ekološke pridelave. Dobimo ga v vseh bolje založenih trgovinah z ekološko pridelano in zdravo hrano.

  Ricinusovo olje

  Ricinusovo olje zagotovo spada med ene najbolj zdravih in kakovostnih olj. Pridobivamo ga iz semena rastline ricinus.

  Pridelano olje vsebuje vitamin E in omega 6 maščobne kisline, ki so izrednega pomena za našo kožo. Ricinusovo olje ima tudi antibakterijsko delovanje, kar mu omogoča uspešno preprečevanje razvoja bakterij.

  Zaradi takšnih lastnosti je ricinusovo olje odlično tudi pri zdravljenju aken, saj pri tem za razliko od večine ostalih izdelkov ne izsuši kože. Olje lahko uporabljamo tudi za krepitev las ali glajenje gubic na obrazu. Kožo in lasišče bo ob redno uporabi naredilo bolj mehko.

  Katere pripomočke potrebujemo

  Najbolje bo, da uporabite embalažo kakšne stare maskare za trepalnice, ki ste jo že porabili. Embalažo dobro operemo z vročo vodo in odstranimo vse ostanke barve za trepalnice. Enako naredimo tudi s krtačko. Tako dobro oprano embalažo in krtačko maskare posušimo in pobrišemo s papirnato brisačo.

  Poleg embalaže za maskaro potrebujemo še kapalko.

  Kako izdelamo in kako uporabljamo olje za rast in nego trepalnic

  Olje za nego in rast trepalnic izdelamo zelo preprosto. S pomočjo kapalke nakapamo 40 kapljic ricinusovega olja v pripravljeno embalažo. Dodamo še 4 kapljice mandljevega olja, embalažo zapremo in močno pretresemo, da se sestavine dobro premešajo med seboj.

  Kako olje za rast in nego trepalnic uporabljamo

  Narejeno olje nanašamo na trepalnice vedno in samo pred spanjem. Preden se odpravimo v posteljo, s krtačko dobro namažemo trepalnice. Tako namazanih trepalnic ne spiramo. Oljno mešanico vsak večer pred spanjem nanašamo  tri mesece. V tem času se bodo že videli rezultati. Po treh mesecih naredite enomesečno pavzo in potem postopek ponovite še enkrat. Po šestih mesecih redne uporabe bodo naše trepalnice popolnega videza.

  S takšno oljno mešanico po istem postopku lahko obnovite in zadebelite tudi vaše obrvi. Poskusite in se znova prepričajte v čudežno moč narave.

  Foto: Kent Larsson/flickr

  5/5 - (4 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.