Obloga za suhe in poškodovane lase

  Obloga za suhe in poškodovane lase
  Deli naprej

  Obloga za suhe in poškodovane lase je namenjena vsem blondinkam, ki imajo zaradi pogoste uporabe belilnih sredstev in zelo svetlih barvnih odtenkov suhe lase in razcepljene konice. Še posebej, če imate dolge lase in bi želeli, da takšni tudi ostanejo, je zagotovo najboljša izbira naravno zdravljenje las.

  Pogosto se zgodi, da  so naši lasje zaradi preobremenjenosti kozmetičnih sredstev videti bolj poškodovani kot v resnici so. Zato še ni potrebno, da nemudoma obiščemo frizerja in lase skrajšamo za 10 – 15 cm.

  Obloga za suhe in poškodovane lase

   

  Preden se odločite za nezaželeno striženje, poskusimo pozdraviti poškodovane lase s pomočjo obloge za suhe in poškodovane lase. Za oblogo potrebujete samo 3 sestavine: kokosovo, orehovo in oljčno olje. Pripravimo jo preprosto v le nekaj minutah.

  Kokosovo olje

  Kokosovo ekstra deviško olje je zelo učinkovita sestavina za nego suhih las in kože in nohtov. Ta izjemno zdrav in okusen sadež vam ne bo pomagal samo kot kozmetično sredstvo, pač pa tudi kot prehransko dopolnilo.

  Izjemno pozitivno vpliva na naš imunski sistem, odličen je v boju proti glivicam, ureja prebavo in še bi lahko naštevali. Skratka, kokosovo olje je odlična sestavina, uporabna tako v prehranske kot tudi v kozmetične namene.

  Za izdelavo kokosove obloge potrebujemo tehtnico, posodico za barvanje las, čopič za barvanje las, veliko in malo žlico.

  Sestavine za izdelavo kokosove obloge za suhe in poškodovane lase

  • 120 g ekstrakta deviškega kokosovega olja
  • 1 čajna žlička orehovega olja
  • 3 velike žlice oljčnega olja

  Postopek za pripravo kokosove obloge za suhe in poškodovane lase

  Kokosovo oblogo pripravimo tako, da v posodici odtehtamo 120 g kokosovega olja. V primeru, da imamo kokosovo olje v trdi obliki, ga ne segrevamo na ognju, ampak posodico postavimo na toplo, da se masa spremeni v tekočo obliko.

  Kokosovemu olju nato dodamo žličko orehovega olja in 3 velike žlice oljčnega olja.

  S pomočjo čopiča za barvanje sestavine dobro premešamo.

  Uporaba kokosove obloge za suhe in poškodovane lase

  Tako pripravljeno oblogo nanesemo s pomočjo čopiča na vlažne, umite lase. Najprej na lasišče, potem še na poškodovane in suhe konice. Vse skupaj nekoliko zmasiramo z blazinicami prstov, tako kot bi umivali lase. Masaža bo pospešila boljšo prekrvavitev lasišča in s tem podvojila delovanje obloge. Po končani masaži lase pokrijte s plastično kapo in ovijte z brisačo. Ta del nege je zelo pomemben, ker ustvari toploto na vašem lasišču in s tem pomaga pri boljšem delovanju kokosov obloge. Oblogo pustite učinkovati 30 minut. Po poteku tega časa lase temeljito in večkrat šamponirajte ter na koncu sperite z veliko količino vode.

  Lase nato nekoliko posušite in oblikujte v želeno pričesko.

  V primeru, da so vaši lasje zelo poškodovani, oblogo nanašajte enkrat na teden. Če lasje niso tako zelo poškodovani, oblogo lahko nanesete 1× do 2× na mesec. V kolikor gre za nego naravno suhih las, oblogo nanesite na lase 1× na 45 dni. Obloga za suhe in poškodovane lase je namenjena vsem, ki želijo ohraniti zdrav in naraven videz ter negovane in lepe konice na povsem naraven način.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.