Naravni puder za obraz in telo

  Naravni puder za obraz in telo
  Deli naprej

  Ali ste vedeli, da naravne izdelke lahko izkoristimo tudi za ličenje? S pomočjo narave lahko dobimo odličen puder v prahu, s katerim bomo skrili pomanjkljivosti na našem obrazu ali poudarili ličnice. Vse to lahko naredimo s pomočjo naravnih izdelkov, tistih, ki jih uporabljamo v vsakdanji prehrani in jih po večini imamo vedno na zalogi v kakšni omari ali shrambi.

  Pogosta uporaba kozmetičnih izdelkov, ki jih najdemo na policah naših trgovin, ni ravno prijazna do naše kože. Velikokrat se zgodi, da zaradi pogoste uporabe pudrov naredimo našo kožo manj prožno, bolj suho in občutljivo ter s tem povzročimo večje število gub, kot bi jih sicer imeli z uporabo naravnih izdelkov. Prav tako je vedno večje število oseb z alergijami in vnetjem kože.

  Kaj potrebujemo za izdelavo naravnega pudra v prahu

  • eno malo čajno žličko
  • manjšo posodico ali krožnik
  • posodico s pokrovom za shranjevanje narejenega pudra v prahu
  • bombažno blazinico za nanašanje narejenega pudra

  Sestavine za izdelavo naravnega pudra v prahu

  • 3 male čajne žličke gladke bele moke
  • čisti 100 % kakav v prahu (količino določite glede na odtenek, ki je primeren za vašo kožo)

  Že v davnih časih in takrat, ko še ni bilo takšnih ličil, kot jih poznamo danes, so se ženske ličile samo in izključno s pomočjo naravno izdelane kozmetike, ki so jo naredile same. Umivale so se z mlekom, ki jim je očistilo in hkrati negovalo kožo, za kremo so uporabile kar svinjsko maščobo, ker je ta gensko najbolj podobna človeški maščobi, za črtanje okoli oči so uporabile oglje, za rdečilo na ustnicah pa zmleto rdečo papriko v kombinaciji s svinjsko mastjo in zaradi uporabe naravnih izdelkov so imele vedno lepo, gladko in sijočo kožo mladostnega videza, tudi v zrelih letih. Prav to me je spodbudilo, da nekoliko več izvem in preberem na temo naravne kozmetike  in upam, da bo spodbudilo tudi vas.

  Priprava

  Naravni puder v prahu bomo naredili zelo preprosto. Vzamemo posodico ali krožnik in vanj damo 3 žlice bele gladke moke. Moki dodajamo skrbno izbran 100 % čisti kakav v prahu, tako da stresemo manj kot 1/4 čajne žličke in dobro premešamo. Vzamemo bombažno blazinico in na naši koži preizkusimo odtenek, ki smo ga dobili.

  Če je naravni puder še vedno presvetle barve glede na odtenek vaše kože, dodajte še malo kakava, dobro premešajte sestavini in puder ponovno testirajte na vaši koži. Postopek ponavljate, vse dokler ne dobite želenega odtenka pudra.

  Tako narejen puder lahko uporabljamo vsak dan in na vseh predelih kože. Lahko ga uporabimo za toniranje obraza, dekolteja in drugih delov telesa, na katerih želimo pokriti pomanjkljivosti. Nravni puder v prahu lahko uporabimo tudi za ličnice v nekoliko temnejši varianti, kot bi jo sicer uporabili za toniranje obraza.

  Pred uporabo naravnega pudra v prahu očistite kožo in nanesite kremno podlago, ki jo ponavadi uporabljate, nato počakajte, da koža popolnoma vpije kremno podlago in da ne bo mastna. Nato nanesite puder s pomočjo bombažne blazinice, previdno in v tankem sloju nanesete na celotno površino. Če je to koža obraza po nanašanju pudra na celotnem obrazu, toniramo še ličnice z nekoliko temnejšim odtenkom.

  Naravni puder v prahu, narejen po tem receptu, bo ohranil vašo kožo zdravo in  prožno. Izdelani puder hranimo v zaprti posodici, po možnosti v kakšni prazni embalaži za puder. Tako narejen puder, ki ga hranimo  v suhem prostoru in na sobni temperaturi, lahko uporabljamo kar nekaj mesecev.

  4.5/5 - (17 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.