Naravna posvetlitev las doma

  Naravna posvetlitev las doma
  Deli naprej

  Ali ste vedeli, da z uporabo kamilice lahko na povsem naraven način posvetlite vaše lase za 3 do 4 odtenke kar doma? Znebite se škodljivih snovi,  ki vsebujejo kemijsko izdelana belila in barve za lase, in poskrbite, da bodo vaši lasje svetlejši s pomočjo narave. Tako  bomo vrnili lasem naraven lesk, čudovit in zdrav videz, ki ga bomo tudi ohranili. Sam postopek svetlenja las je zelo preprost. Izvajamo ga samo v poletnem času in, kar je najbolj pomembno, zagotovo deluje na vseh tipih las. Poleg tega je tudi zelo dobra in intenzivna nega za lase.

  Pripomočki za izdelavo

  • Posoda za kuhanje, velikosti 1,5 l
  • Cedilo ali gaza
  • Frotirna brisača

  Sestavine za izdelavo

  • 1 l vode
  • 150 g posušenih ali 200 g svežih kamiličnih cvetov

  Postopek za izdelavo

  Na štedilnik postavimo lonec in vanj vlijemo 1 l mrzle vode. V mrzlo vodo dodamo kamilične cvetove in posodo pokrijemo. Na močnem ognju vsebino zavremo. Takoj ko voda zavre, zmanjšamo ogenj in nadaljujemo z kuhanjem še 15 minut. Nato odstranimo posodo z ognja in pustimo, da se sestavine popolnoma ohladijo. Najbolje bo, da to naredite zvečer in pustite čez noč, da se ohladi, tako bo tudi barva bolj intenzivna. Ko je tekočina ohlajena, jo precedimo s pomočjo gaze ali cedila, kamilične cvetove pa dobro iztisnemo v tekočino ki smo jo dobili.

  Uporaba

  Na umite in s frotirno brisačo dobro sfrotirane lase postopoma in po celotnih laseh, od korena do konic, počasi zalivamo tekočino, ki smo jo naredili. Las po tem postopku ne izpiramo z vodo, počakamo, da se odcedijo in se postavimo na sonce ter jih posušimo po popolnoma naravni poti, brez uporabe fenov ali drugih električnih sušilnikov.

  Pomembno je, da lase posušimo na soncu, kajti to bo pospešilo delovanje in intenzivnost svetlenja. Ta postopek naredite 1× tedensko. V primeru, da želite naravno posvetliti samo konice oziroma posamezne dele las, pripravek nanesite samo na dele las, ki jih želite posvetliti in jih nato posušite na soncu.

  Brez strahu postopek lahko izvajate tudi bolj pogosto, kajti kamilični pripravek bo očistil in pomiril vaše lasišče ter skrbno in dolgotrajno negoval vaše konice. Preprečili boste pogosta in nepotrebna striženja las in pospešili rast ter celjenje morebitnih poškodb. Ob bolj pogosti uporabi bomo dosegli bolj svetle barvne odtenke.

  Kamilica

  Kamilica je blagodejna in skoraj vsestransko uporabna travniška rastlina, ki izvira iz Evrope in Azije. Razširjena je tudi po Avstraliji in Severni Ameriki. Najbolj pogosto uspeva na travnikih, poljih in ledinah. Kamilični grm zraste okoli 50 cm v višino in je obdan z belim cvetnimi listi in rumenim cvetkom v sredici. Izredno zdravilno je kamilico eterično olje, kamilica pospešuje tudi celjenje ran, deluje antibakterijsko in pomirja. Poleg lepe in naravne barve las, ki jo lahko zelo preprosto dosežemo z redno uporabo kamiličnega pripravka, priporočam tudi pogoste kamilične kopeli, ki bodo bistveno izboljšale tudi kožo celega telesa.

  5/5 - (7 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.