Naravna nega nohtov

  Naravna nega nohtov 1
  Deli naprej

  So vaši nohti krhki in lomljivi? Se pogosto luščijo ali so poškodovani in uničeni zaradi nanašanja grelnih preparatov in podaljševanja nohtov ter nestrokovnega odstranjevanja gela. So vaši nohti velikokrat izpostavljeni spremembi temperature, so velikokrat v vodi, pogosto tudi v neposrednem kontaktu s čistilnimi sredstvi? Ali preprosto želite imeti lepe zdrave in povsem naravne nohte, takšne, ki se ne lomijo, so bolj odporni in poleg tega še lepega videza? Če je vaš odgovor na vsaj eno vprašanje pritrdilen, je ta recept namenjen prav vam.

  Nega nohtov

  Najprej se moramo zavedati, da naši nohti niso orodje, s katerim strgamo, praskamo in luščimo predmete ali površine. Naši nohti so naš okras, poleg tega pa zraven kože in las tudi najboljše ogledalo našega zdravstvenega stanja in kakovostnega imunskega sistema. Nega nohtov je pomembna ravno tako kot nega rok. Saj so naši nohti sestavni in neločljivi del roke. Torej za zdrave in lepe nohte potrebujemo dnevno okoli 5 minut in 1-krat na mesec kakšnih 20 minut. Samo redno negovani nohti bodo lepi sijoči in manj lomljivi.

  Nega nohtov 1-krat na mesec

  Naravna nega nohtov

  V manjšo posodico nalijte toplo vodo, segreto na okoli 35 °C, v posodico dajte manjši košček naravnega oljčnega mila. Ko je posodica pripravljena, dajte vanjo obe roki in si košček mila podajajte med prsti. Na tak način namakajte roke 10 minut. Ta postopek je zelo pomemben del nege, saj bomo s tem dobili mehko in gladko obnohtno kožico. Po poteku tega časa nežno obrišemo roke s frotirno brisačo. Vzamemo kovinsko lopatico iz pribora za oblikovanje nohtov in z njo potisnemo obnohtno kožico proti nohtnemu korenu. Ko smo obnohtno kožico lepo potisnili od nohta proti koži in obdelali vsak noht posebej, roke in nohte operemo in posušimo s frotirno brisačo. Pregledamo vsak noht posebej in jih po potrebi oblikujemo s škarjami na približno enako velikost. Sledi uporaba pilice. Pilico za nohte izberimo čim bolj fino, najboljša za naravne nohte je 120/240. Nohtno konico brusimo vedno v eni smeri, samo tako bodo nohtne konice gladke. Ta postopek naredimo 1× mesečno, v primeru da vaši nohti zelo hitro rastejo, postopek lahko naredite vsakih 15 dni.

  Če je ta postopek za nego naravnih nohtov za vas prezahteven, se lahko obrnete na salone, v katerih po tem postopku delajo osnovno manikuro.

  Oljna nega nohtov

  Veliko boste naredili za svoje nohte, če jim boste vsak dan namenili 5 minut. Najbolje bo, da nego nohtov naredimo zvečer pred počitkom. Postopek nege nohtov je zelo preprost. Potrebujete le dve sestavini in posodico s toplo vodo.

  Sestavine za vsakdanjo nego nohtov

  • Bio hladno stisnjeno mandljevo olje
  • Ekstra deviško hladno stisnjeno oljčno olje

  Za izdelavo potrebujemo še eno večjo in eno manjšo posodico ter eno malo čajno žličko.

  Postopek za izdelavo izdelka za vsakdanjo nego nohtov

  V malo posodico vlijte 1 zvrhano čajno žličko oljčnega olja in eno zvrhano čajno žličko mandljevega olja. Olja premešajte tako, da se združijo med seboj. Vzemite večjo posodico in nalijte vanjo malo vroče vode. Malo posodico položite v vročo vodo in počakajte eno minutko, da se olje segreje nekje na okoli 20 °C. Olja ne segrevajte na direktnem ognju, naj bo prijetno toplo in ne prevroče. Blagodejne učinkovine olj se v vroči obliki zmanjšajo.

  Tako pripravljeno in blago segreto oljno mešanico vtremo v vsak noht posebej in temeljito. S pomočjo prstne blazinice, ki smo jo namočili v olje, dobro zmasiramo celotni noht in obnohtno kožico, tako da s prstno blazinico zajamemo vse dele nohta, konico, sredinski del (ploščico nohta) in kožo okoli nohta.

  Če si boste vztrajno na tak način negovali nohte vsak večer, boste zagotovo že po enem mesecu v veliki meri izboljšali videz in kvaliteto vaših nohtov.

  Oljčno ekstra devisko olje je pridobljeno s prvim hladnim stiskanjem oljk. Vsebuje veliko učinkovitih antioksidantov, vitamina E in K, polifenole ter nešteto drugih zdravilnih snovi, ki blagodejno vplivajo na našo kožo.

  Mandljevo olje pridobivamo iz semena drevesa mandljevca, to je najbolj cenjeno in uporabno olje pri aromaterapiji in masaži. Vsebuje veliko rudninskih snovi, esencialne kisline, omega 6, omega 3, oleinske in linolne maščobe,  veliko vitaminov (A, B1, B6, B2, E).

  Vse tiste zdravilne učinkovine bodo vaše nohte naredile močne, nelomljive ter zdravega in sijočega videza. Vzemite si 5 minut na dan in poskrbite za čudovit videz vaših nohtov na povsem naraven način.

  5/5 - (2 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.