Koprivni šampon proti prhljaju

  Koprivni šampon proti prhljaju
  Deli naprej

  Odmiranje odmrle kože, ki povzroča prhljaj je naraven proces, ki se dogaja po celem telesu. Pravzaprav, enkrat mesečno dobimo popolnoma novo obleko (kožo). Medtem ko so odmrle celice, ki se luščijo po vsem telesu večinoma neopazne, so tiste, ki prihajajo iz našega lasišča kažejo kot zelo opazen in grd prhljaj.

  Če opazite večje količino prhljaja, ki nikoli ne gredo dol s temena, bolečino,srbečico ali rdečico kože na glavi, obiščite svojega zdravnika. V nasprotnem primeru, lahko prhljaj sami odpravite z ustreznimi šamponi. Šamponi proti prhljaju, ki jih lahko kupite so morda učinkoviti, vendar so tudi rizični, saj vsebujejo nekatere agresivne substance, ki lahko negativno vplivajo na zdravje. Zato so vedno najboljši naravni šamponi. Pa še veliko cenejši bo. Kopriva je tukaj prava izbira.

  Recept – koprivni šampon proti prhljaju

  Sestavine

  • 3 žlice navadnega šampona
  • 3 žlice poparka mešanice enakih količin sivke, velike koprive in žajblja
  • 1 žlica olja borage
  • 6 kapljic eteričnega olja cedre
  • 2 kapljici eteričnega olja limone

  Priprava

  Vse sestavine dobro premešamo. Porabimo v enem tednu ali hranimo v hladilniku in porabimo v dveh tednih.

  Opomba:

  Boragino olje ali olje zdravilne borage je pridobljeno izključno s hladnim stiskanjem semen rastline boraga (Borago officinalis). Le-ta izvira iz Srednjega vzhoda, sedaj pa jo najdemo po celem svetu. Boragino olje je izredno cenjeno, saj je bogato z omega 6 maščobnimi kislinami in med vsemi rastlinskimi olji vsebuje največ gama-linolenske kisline, potrebne za tvorbo prostaglandinov, ki so ključni za vzpostavitev ravnovesja in pravilno delovanje kože.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja