Ingver za hitro rast las

  Ingver za hitro rast las
  Deli naprej

  Že lep čas puščate lase in bi radi imeli dolge, mehke in sijoče, a se vam zdi, da so vaši lasje videti vedno enako dolgi? Imate občutek, da vam lasje zelo počasi rastejo in da bo minilo desetletje, preden bodo zrasli 10 ali več centimetrov? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem je pripravek iz ingverja odlična, naravna rešitev za spodbujanje rasti vaših las.

  Pripomočki za izdelavo ingverjevega pripravka za hitrejšo rast las:

  • posoda velikosti 0,5 l
  • ribežen
  • manjša steklenička s pršilom
  • sterilna gaza
  • posodica za odcejanje ingverjevega soka
  • manjši lij
  • čajna žlička
  • nož za lupljenje ingverjeve skorje

  Sestavine za izdelavo ingverjevega pripravka za hitrejšo rast las:

  • 2-3 korenine ingverja

  Ingver:

  Ingver je rastlina, ki raste v tropskih in subtropskih pasovih. Zraste do 50 centimetrov in ima okoli 20 centimetrov dolge in razvejane korenine, ki se uporabljajo kot začimba v kulinariki. Poleg začimbe ingverjeve korenine uporabljamo tudi v zdravstvene namene. Ingver je odličen in učinkovit antiseptik, preventivno deluje proti nalezljivim boleznim ter uspešno uničuje mikroorganizme. Korenina ingverja vsebuje eterično olje, kalij, kalcij, železo, fosfor, magnezij, škrob, encime, maščobne kisline in vitamine. Uporabljamo jo lahko sveže stisnjeno ali naribano in posušeno. V kozmetične namene so jo uporabljali že stari Rimljani, tako da so izdelovali tinkture in eterična olja.

  Priprava:

  Ingverjeve korenine operemo in posušimo s kuhinjsko brisačo. Olupimo skorjo ingverja in ga naribamo v pollitrsko posodo. Vzamemo sterilno gazo in naribani ingver žlico po žlico polagamo na sredino sterilne gaze. Ko kupček naribanega ingverja prekrije sredinsko plast, gazo preprosto prepognemo in naribani ingver močno stisnemo ter ga precedimo v čisto posodico. Odcejeni ingver odstranimo in postopek ponovimo. Ko smo precedili ves naribani ingver in dobili sok rumene barve, vzamemo stekleničko s pršilom (po možnosti stekleno) in s pomočjo lijaka ingverjev sok vlijemo vanjo. Ingverjev sok je narejen, zaprto stekleničko postavimo v hladilnik in je ne izpostavljamo toploti. Po uporabi ingverjev sok ponovno postavimo v hladilnik.

   

  Kako uporabljamo ingverjev pripravek:

  Ingverjev pripravek, ki smo ga naredili po zgoraj navedenem postopku, uporabljamo v poletnih mesecih. Z uporabo začnemo nekje na začetku aprila in končamo na koncu septembra meseca. V tem času je zaradi toplejših dni tudi učinek boljši. Nanašanje samega pripravka je zelo preprosto. Pred ali po nanašanju ni potrebno umivati las, narejen izdelek preprosto razpršite po lasišču in z blazinicami prstov lasišče zmasirajte. Najboljši čas za nanašanje pripravka je zvečer, preden se odpravite v posteljo. Nanesenega ingverjevega pripravka ne spirajte z lasišča. Pomembno je, da ga nanesete na lasišče in ne na lase ter pustite, da se vpije pod kožo in posuši po naravni poti brez sušilca za lase.

  Po tem postopku nanašamo ingverjev pripravek vsak dan 14 dni zapored. Po dveh tednih naredimo sedem dni premora. Postopek nato ponovimo in pri tem uporabimo sveže nariban in odcejen ingver.

  Če vaši lasje zrastejo približno 1 cm na mesec, bodo z redno uporabo ingverjevega pripravka dosegli tudi 2 cm na mesec. Ta pripravek vam ne bo samo v pomoč pri spodbujanju rasti vaših las, očistil bo tudi vaše lasišče in odstranil morebitne začetke prhljaja.

  1.4/5 - (54 votes)

  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.