Domač lak in utrjevalec za lase

  Domač lak in utrjevalec za lase 1
  Deli naprej

  So vaši lasje občutljivi? Imate težave z srbečim lasiščem po nanosu laka za lase ali kateregakoli utrjevalca? Vam je preprosto zmanjkalo utrjevalca ali laka za lase? Imate na zalogi nešteto utrjevalcev za lase, a vam narejena pričeska kljub temu izgubi volumen že v eni uri? Če je vaš odgovor na vsaj eno od vprašanj pritrdilen, potem je domač lak in utrjevalec za lase pravi recept za vas. Iz samo dveh sestavin, ki jih boste zagotovo našli v svojem domu, boste dobili 150 ml odličnega in popolnoma naravnega laka za lase z izjemno močnim učinkom. Lak in utrjevalec za lase narejen po tem receptu je obstojen in zelo močan utrjevalec .Po nanosu zelo male količine tega utrjevalca bo vaša pričeska obstojna ves dan.

  Domač lak in utrjevalec za lase 2

  Naravno skodrani lasje

  Če imate suhe in naravno skodrane lase, bi si želeli, da so vaši kodri utrjeni in poleg tega še negovani na najboljši možni način? V tem primeru namesto sladkorja uporabite med, po možnosti iz domače pridelave.

  Pripomočki za izdelavo domačega laka in utrjevalca za lase

  • Menzura ali posodica z merilnimi oznakami
  • Kuhalnik za vodo
  • Manjši lijak
  • Čajna žlička
  • Posodica z razpršilom za narejen lak

  Sestavine za izdelavo domačega laka in utrjevalca za lase

  • 2 ravni čajni žlički navadnega belega sladkorja ali 1 čajna žlička medu
  • 150 ml prekuhane in ohlajene vode vode

  Postopek priprave domačega laka in utrjevalca za lase

  V kuhalniku zavremo 150 ml vode, takoj ga odstranimo z ognja in ohladimo. Na posodico, ki smo jo izbrali za naš izdelek, namestimo lijak in vanjo stresemo dve ravni čajni žlički sladkorja. Sladkor v posodici prelijemo s 150 ml še mlačne vode iz kuhalnika. Posodico dobro zapremo in večkrat pretresemo. Domač lak za lase je narejen, pustimo ga na sobni temperaturi, da se ohladi.

  Če želimo oblikovati kodre, posprejamo malo količino laka in s pomočjo glavnika prečešemo po celotnih laseh, tako da utrjevalec enakomerno razporedimo na vlažne lase. Pričesko nato oblikujemo in posušimo. V tem primeru bo narejen lak deloval kot utrjevalec in ga po sušenju ni potrebno ponovno nanašati.V koliko želimo bolj obstojno, že narejeno pričesko, posprejamo malo količino laka na že oblikovane lase. Razpršite lak enakomerno po celih laseh in pustite da se posuši. Tako bo vaša pričeska večjega volumna in obstojna dlje časa.

  Pri uporabi medu bodite previdni. Na 150 ml prekuhane vode dodajte samo 1 žlico medu. Utrjevalec ali lak narejen z medom ni tako močan, a je odlično negovalno sredstvo in utrjevalec v enem. Namenjen je naravno skodranim lasem, vzdržuje vlago in vrača naravni lesk.

  Domač lak in utrjevalec za lase 3

  Ne pozabite, da vse kar nanesete na vaše telo, obraz, roke, nohte in lase, se v manj kot eni minuti vpije v notranjost naše kože in kroži po celotnem telesu.

  Domači izdelki za nego las in kože nam bodo zagotovo dali želene rezultate brez stranjskih učinkov, poleg tega pa prihranili kar nekaj denarja.


  Vsebine portala niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporabite jih le kot vir splošnih informacij.